Dünya

İsrail İran'a saldırdı, İran karşılık verdiğini açıkladı!

İsrail’in İran’daki askeri üslere düzenlediği saldırılar sonrası, İran Hava Savunma Karargahı İsrail’e yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Loading...

Abone Ol

İsrail’in, İran’ın Tahran, Huzistan ve İlam bölgelerindeki askeri hedeflere saldırı düzenlediği ve bazı noktalarda kısmi hasara yol açtığı bildirildi.

İran Hava Savunma Karargahı, saldırıya karşılık verdiklerini ve olayın boyutlarını araştırmaya devam ettiklerini belirtti.

İran: İsrail gerilimi tırmandırıyor

İran Hava Savunma Karargahı tarafından yapılan açıklamada, “İsrail Rejimi, İran’ın tüm uyarılarına rağmen Tahran, Huzistan ve İlam’daki askeri üslere saldırarak bölgedeki gerilimi artıracak bir adım attı” denildi.

İsrail'in saldırısına hava savunma sistemlerinin başarıyla karşılık verdiği ve bu saldırılar sonucunda bazı bölgelerde sınırlı hasar meydana geldiği ifade edildi.

“Katil ve yasadışı İsrail rejimi, İran'ın tüm uyarılarına rağmen gerilimi artıracak bir adım atarak Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerindeki bazı askeri üsleri hedef aldı. Hava savunma sistemi, bu saldırıya başarılı bir şekilde karşılık verdi ve bazı bölgelerde kısmi hasar meydana geldi.”

Tahran'da patlama sesleri

İran Hava Savunma Komutanlığı Halkla İlişkiler Birimi ise, Tahran ve çevresinde duyulan patlama seslerinin, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olarak hava savunma sistemlerinin harekete geçmesinden kaynaklandığını duyurdu.

Hava savunma sistemleri, İsrail hedeflerine karşı başarıyla harekete geçerken, bölge halkı saldırılar nedeniyle kısa süreli bir tedirginlik yaşadı.

Resmi iran basını: düşman hedefler başarıyla imha edildi

İran’ın resmi yayın organlarında ise, ülke hava sahasına giren İsrail’e ait düşman hedeflerin başarılı bir şekilde etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Yapılan açıklamada, İsrail’in çoğunlukla insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediği, özellikle Tahran ve Şiraz çevresinde hedeflerin vurulduğu bildirildi. Sosyal medyada bu saldırılara dair görüntülerin yayılması, saldırıların geniş yankı uyandırmasına yol açtı.

İsrail: saldırılar sürecek

İsrail Ordu Radyosu ise askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, İran'a yönelik saldırıların birkaç saat daha devam edeceğini açıkladı. Ayrıca İsrail’in, İran’dan gelebilecek muhtemel bir misillemeye karşı savunma tedbirlerini güçlendirdiği kaydedildi.

Gelişmeler, Ortadoğu’daki siyasi dengeleri de etkileyebilecek nitelikte ilerlerken, bölgede yaşanan bu son olaylar dünya kamuoyunda yakından takip edilmektedir.

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!