Dünya

İsrail Terörüne bahane buldu, Elektriği Kesti, Bomba Yağdırdı

İsrail, Hamas'ın operasyonları sonrası elektrik kesintisi emrini verdi ve sivillerin üzerine bomba yağdırmaya başladı.

Loading...

Abone Ol

Çatışmaların devam ettiği Gazze Şeridi'nde enerji krizi kapıda. İsrail Enerji Bakanı Israel Katz'ın, Hamas'ın son operasyonlarını gerekçe göstererek Gazze'ye elektrik tedarikini durdurma emrini imzalaması ve ardından gecenin karanlığında İsrail'in Gazze'deki sivillerin üzerine bomba yağdırması bölgede tansiyonu daha da artırıyor.

Gazze Elektrik Otoritesi'nden Açıklama

İsrail'in bu kararını takiben Gazze Elektrik Otoritesi, bölgede kullanılan elektriğin %80'inin kesildiğini duyurdu. Ardından Gazze'de sivillerin üzerine bomba yağmaya başladı.

Gazze'nin Elektrik Sorunu

Her ne kadar Gazze Şeridi'nde kendi elektrik santrali bulunsa da, bölge halkı büyük ölçüde İsrail'den temin edilen elektrikle yaşamını sürdürüyor. Ancak Gazze'de yaşayanlar yıllardır elektrik kesintileri sorununa çözüm arayışında.

Filistin'de Artan Can Kaybı

GAZZE - Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında can kaybının 232'ye yükseldiğini açıkladı. Yaralıların sayısının ise bin 697 olduğu belirtildi.

İsrail, Hamas'a karşı "Demir Kılıçlar Operasyonu" adını verdiği saldırılarını sürdürmekte. Devam eden saldırıların, can kayıplarının daha da artacağı yönündeki endişeleri beraberinde getirdiği görülüyor.

İsrail ve Hamas arasındaki bu savaş, bölgesel güç dengelerini etkileyebilir ve uluslararası topluluğun tepkisini çekebilir. İsrail sivil asker ayrımı yapmadan öldürmeye devam ediyor. Dünya yine seyrediyor. Ya da ABD'nin yaptığı gibi İsrail terörünü görmezlikten gelerek destek açıklaması yapıyor. 

Gazze'nin enerji krizi ve artan can kayıpları, iki taraf arasında bir çözüme ulaşma umutlarını daha da zorlaştırabilir.