Gündem

İşte bu hafta TBMM'de dikkat çeken konular

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta yine önemli gündem maddeleri yer alacak. İşte bu hafta TBMM'de dikkat çeken konu başlıkları ise şöyle.

Abone Ol

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta yine önemli gündem maddeleri yer alacak. İşte bu hafta TBMM'de dikkat çeken konu başlıkları ise şöyle.

TBMM Genel Kurulunda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifinin görüşmeleri başlanacak.

Haftalık çalışmasına 14 Kasım Salı günü başlanmış olacak Genel Kurulda Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi görüşülmüş olacak.

Teklife göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olan kamu tüzel kişiliğini haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulacak. Fonun yönetim kurulu ise, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları olmak üzere beş kişiden oluşmakta.

Fon Yönetim Kurulu, kaynak aktarımı yapılacak olan projeleri, aktarılacak olan kaynak tutarını, harcama programlarını belirlenmiş olacak. Ayrıca Fon'a dair mali veriler, en geç 6'şar aylık dönemler itibarıyla kamuoyu ile paylaşılmış olacak.

Bütçe görüşmelerinin takvimi ise şöyle:

Plan ve Bütçe Komisyonunda 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam edilecek olup. Komisyonda yarın Tarım ve Orman Bakanlığı, 14 Kasım Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Kasım Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanlığı, 16 Kasım Perşembe günü Milli Savunma Bakanlığı, 17 Kasım Cuma günü de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçeleri görüşülmüş olacak.

Salı ve çarşamba günleri de Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57