İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

Turhan Şahin yazdı

Abone Ol

MÜNİR KANAR: İnegölspor Kulüp Başkanı, 01 Nisan 1966 tarihinde İnegöl’de doğdu. İlkokul eğitimini Şükrü Naili Paşa İlkokulu’nda yaptı. Ticaret yaparak hayatını sürdürmektedir. 31 Mayıs 1995 tarihli kongrede İnegölspor Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 23 Haziran 1997, 24 Mayıs 1999 ve 25 Ekim 1999 ve 18 Haziran 2017 tarihli kongrelerde de İnegölspor Kulüp Başkanlığı görevine seçildi. 1992-93 yıllarında yaşanan Abhazya-Gürcistan Savaşında İnegöl’den gönüllü olarak  gidip Abhazya adına savaşanlar arasında yer alan Kanar, Abhazya Savunma Bakanlığı tarafından “Onur Madalyası” ile ödüllendirildi. 17 Ekim 2014 tarihinde İnegöl Abhaz Kültür Derneği’nde düzenlenen törende diğer hak edenler ile birlikte Münir Kanar’da madalyasını aldı. İnegöl’de, İnegölspor başkanı olarak yaşamını sürdürüyor.

HASAN KANDEMİR: Film yapımcısı, yönetmen, müzisyen. 1966 İnegöl doğumludur. İlkokul ve ortaokul eğitimini Kurşunlu Beldesi’nde aldı. İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümü mezunudur. 1984-86 yılları Tofaş Otomobil Fabrikası çalışanı iken Türkiye’nin ilk sivil bandosunda trompet eğitimi aldı. Askerlik sonrası Renault Otomobil Fabrikası çalışanı iken İnegöl Belediyesi memurluk sınavını kazandı. İnegöl Belediye Bandosu çalışanı iken beraberinde İnegöl Mehteri çalışmalarına da katıldı. İnegöl Mehteri ile bir çok yurtiçi ve yurtdışı konserlerde görev aldı. 2005 yılında müzik çalışmalarını noktaladı sinemaya yöneldi. İnegöl’deki iki yerel televizyonun reklam prodüksiyonlarını yaptı.   Bir eksikliği görmüş, İnegöl’de film yapılabileceğine inanmış, kendisine ve inandığı şeye bir çok insanın da inanmasını sağlamıştır. İnegöl’de “Sivrikaya” adlı bir türkü film çekti. Filmin çekimleri Haziran 2012 tarihinde başladı Eylül 2012 tarihinde tamamlandı. Aynı yılın sonunda da montajı bitti. 30 mart 2013 tarihinde de galası oldu. Gündüzlü Köyü Halkı ve Sahnedarlar Tiyatro Grubu üyelerinin oyuncu olarak görev aldığı filmin senaryosunu yazdı, filmi de yönetti. Her şeyi ile İnegöl olan bir çalışmayı başarı ile gerçekleştirdi. Sonrasında, İnegöl’ün tarihi, turistik ve kültürel değerlerini konu alan belgesel filmler,  müzik klipleri hazırlayarak yayınladı. İnegöl’ün tanıtımına da çok katkısı olacağını düşündüğü “SECRET IN THE PRUSIA” adlı  büyük bir projeyi tamamlamayı arzu etmekte ve yaşamını İnegöl’de sürdürmektedir.

Adil KANSU: İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclis Üyesi. 01.01.1966 İnegöl Esenköy doğumludur. İlkokulu Esenköy’de, ortaokulu Yeniceköy Beldesi Ortaokulunda, lise eğitimini ise İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümünde yaptı. Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksek Okulu Motor Bölümünde ön lisans eğitimi aldı. 1989 – 2010 yılları arasında İnegöl Demirdöküm Fabrikası’nda çalıştı. 2011-2014 yılları Oylat A.Ş.’de yöneticilik yaptı. 2004-2009 tarihleri arasında AK Parti Alanyurt Belde Teşkilatı Başkanlığı görevinde bulundu. 2009-2014 ve 2014-2019 dönemleri AK Parti İnegöl Belediye Meclisi Üyesidir. 02 Mayıs 2014 tarihinde İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra da Büyükşehir’de görev aldı. Cemiyet hayatında yer almaya özen gösteren Kansu, İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, İnegöl Gençlergücü Spor Kulübü ve İnegöl Alanyurt Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.