İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

Turhan Şahin yazdı

Abone Ol

İLYAS BAYRAM:Tahtaköprü Belediye Başkanı, çiftçi.  1947 İnegöl Tahtaköprü Beldesi doğumludur. İlkokul eğitimini Tahtaköprü’de yaptı. Rençberlik yaparak hayatını sürdürüyordu. 1989-94 ve 1994-99 dönemlerinde Tahtaköprü Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 18 Nisan 1999 Yerel Seçimlerine giderken partisi tarafından aday gösterilmeyince bağımsız olarak aday oldu seçilemedi. Seçimler sonrası tarım işleri ile uğraşarak hayatını sürdürdü. 05.07.2013 tarihinde vefat etti.

AKİF BECEROĞLU:Altıeylül Gazetesi sahibi. 1941 yılında İnegöl-Alibeyköy’de doğdu. İlkokulu Gazipaşa İlkokulu’nda okudu. Ortaokul ikinci sınıftan itibaren öğrenim hayatını noktaladı. İnegöl’ün ilk ve tek matbaası olan Yavuz Gürgöze’nin yanında çalışmaya başladı. Askere gittiği 1961 yılına kadar orada çalıştı. Askerlik dönüşü Yavuz Gürgöze’nin ustalarından Dursun Cinkarataş’ın yanında çalışmaya devam etti. 1966 yılında S.Pulat Büyüktuğrul tarafından 1962 yılından itibaren yayınlanmakta olan “Altıeylül” gazetesini matbaa makinaları ile satın aldı. Haftalık olarak aralıksız bir şekilde on beş yıl yayını sürdürdü. 1997 yılında kendini emekliye ayırır işleri oğlu Adnan Beceroğlu tarafından sürdürülür. Sosyal hayatta da yer almaya çalışır. Türk Hava Kurumu, İnegöl Devlet Hastanesi Geliştirme Derneği, İnegöl Eski Eserleri Koruma Derneği, İshakpaşa İlkokulu Koruma Derneği gibi derneklerde yöneticilikler yaptı. İnegöl Spor kongrelerinde 1984-99 yılları arasında sürekli Denetim Kurulu Üyeliği yaptı. 02.01.1999 vefat etti.

ALİ BEKİÇ: İnegöl Endüstri Meslek lisesi Müdürü. Orhaneli 1952 doğumludur. İlkokulu Keles Yağcılar Köyünde okudu. Ortaokul ve liseyi Bursa Tophane Sanat Enstitüsü’nde tamamladı. Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu 1977 yılı mezunudur. Bayrampaşa Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü Öğretmeni  olarak mesleğe başladı. 1979 yılında Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü öğretmenliğine, sonra müdür yardımcılığına sonra da müdür başyardımcılığına atandı. 11 Mart 1987 tarihinde İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Müdürü olarak göreve başladı. 23 Aralık 2005 tarihine kadar da bu görevi sürdürdü. Okulun yapısı gereği hem okul hem işletme olarak yönetilen bir kurumda 18 yılı aşkın görev yaptı. esnafın ve sanayicinin ihtiyacı olan teknolojik katkıyı İnegöl halkından esirgemedi. Emeklilik sonrası da İnegöl’de yaşamayı sürdürdü. Üyesi bulunduğu İnegöl Dağ-Der yönetim kurullarında görev yaptı.