İstanbul Kadıköy'de yaşanan ve tüm Türkiye'yi şaşkına çeviren öğrenci servisi gasp olayının zanlısı Tolga Nalbant'ın ifadesi ortaya çıktı. Yağma suçundan tutuklanan Nalbant, öğrenci servisini kaçırdıktan sonra Ankara'da yakalanmış ve şok bir itirafta bulunmuştu. İddiaya göre, bu tehlikeli eylemi sadece "Cumhurbaşkanına ulaşmak" için yapmış.

Tutuklu Zanlının Şaşırtan İfadesi

Tolga Nalbant mahkemede verdiği ifadede, araç içinde çocukların olduğunu bilmediğini iddia etti. Uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu belirten Nalbant, "Yaptığım eylemden dolayı çok pişmanım. Ben kendimi Cumhurbaşkanına duyurmak istemiştim, tedavi görmek istiyorum." dedi.

Yanlış Hesap Bağdat'tan Döndü

Nalbant, Ankara'ya gitmeyi planladığını ve durumunun bu raddeye geleceğini tahmin etmediğini belirtti. Psikiyatri tedavisi gördüğünü ve kullandığı ilaçların etkisinde olduğunu ifade eden zanlı, tedavi altına alınma talebinde bulundu. Ancak, avukatının adli kontrol talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Beştepe'ye Giriş Denemesi ve Yakalanma

4 Ocak'ta Kadıköy'de gerçekleşen olayda Nalbant, öğrenci servisini kaçırıp öğrencileri indirdikten sonra aracı terk etti. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışırken yakalanan zanlı, tüm Türkiye'nin gündemine oturdu.

Editör: Umut Gökdaş