Karpuz Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Başkan Bozbey'den Bursa’nın trafiğine çözüm geliyor... Başkan Bozbey'den Bursa’nın trafiğine çözüm geliyor...

Renklerine bakmak: Karpuzunuzun rengi meyvenin olgunluğunu göstermeye yardımcı olur. Güçlü, tutarlı bir şerit desenine sahip bir kavun seçmelisiniz. Yeşil çizgiler koyu yeşil olmalı, soluk çizgiler ise kremsi, açık sarı olmalıdır. Ayrıca donuk görünümlü bir karpuz tercih edebilirsiniz. Karpuz çok parlaksa, muhtemelen olgunlaşmamıştır.

Sapını incelemek: Olgunlaşması için yeterli süreyi bulmuş bir karpuz seçmek için, kuru ve sarı-kahverengi olması gereken sapının incelenmesi gerekir. Yeşil bir sap, karpuzun henüz olgunlaşmadığını ve lezzet ve tatlılıktan yoksun olduğunu gösterebilir.

preview image

Hafifçe tıklatmak: Bazen bunu yaparken etraftakiler tuhaf bakış atsa da karpuzunuza dokunmak en iyisini seçmenize yardımcı olabilir. Öncelikle seçtiğiniz karpuza hafifçe vurun ve çıkardığı sesi dinleyin. Eğer ses derinden geliyorsa daha fazla su var demektir ve muhtemelen daha olgundur. Aksine, eğer vuruşunuz daha tiz ve yoğun geliyorsa, bu kabuğunuzun çok kalın olduğu ve karpuzun en uygun duruma tam olarak ulaşmadığı anlamına gelebilir.

En ağır olanı seçmeye çalışmak: Mükemmel olanı seçmek için karpuzlarla küçük bir ağırlık kaldırma egzersizi yapın. Olgun karpuzu kaldırdığınızda göründüğünden daha ağır hissetmeniz gerekir. Boyutuna göre ne kadar yoğun olursa, su içeriği de o kadar yüksek olur ve karpuz daha tatlı olur.

Yuvarlak olmasına dikkat edin. Oval yerine daha yuvarlak ve düzgün şekilli bir karpuz arayın. Yuvarlak karpuzlar daha tatlıdır, oval olanlar ise daha az sulu ve daha az lezzetli olma eğilimindedir.

Kaynak: Haber Merkezi