Salatalıkta Zorlu Hasat Mesaisi

Türkiye'nin bereketli topraklarından olan Hatay'da yaz mevsimiyle birlikte başlayan meyve ve sebze hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Depremin yaralarını sarmaya çalışan Hatay'da, tarım işçileri de 40 dereceyi bulan kavurucu sıcakta mesai yapıyor.

Genc Gazete Kavurucu Sıcakta Zorlu Hasat Salatalık (4)

Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi'nde doğal yollarla yetiştirilen ve hasadına başlanılan salatalıklar, tarladan 5 TL'den alıcı buluyor. Tarım işçileri ise bu zorlu çalışma koşullarında günlük 700 TL yevmiye alıyor.

Genc Gazete Kavurucu Sıcakta Zorlu Hasat Salatalık (8)

Ayşe Kasap: “Çok Yoruluyoruz, Aşırı Sıcak Dayanılmaz Hale Getiriyor”

Kavurucu sıcakta salatalık hasadı yapan Ayşe Kasap (19), durumu şu sözlerle ifade ediyor:

“Tarlamız komple 10 dönüm, salatalık yaklaşık 2 dönümlük alanda var. Şu an tarladan salatalığın satış fiyatı 5 TL. Günlük yevmiye 700 TL, çok yoruluyoruz. Aşırı sıcak olduğu için dayanamıyoruz, o yüzden erkenden başlıyoruz. Sabah saat 5-6'da tarlada oluyoruz. Havalar sıcak ve tarladaki salatalığın satış fiyatı 5 TL olduğu için bizi kurtarmıyor. 900 kilo çıkıyor, bir ton çıkıyor. Salatalığı 1 buçuk ay filan oldu ekeli, şu an 3-4 defadır oldu topluyoruz.”

Genc Gazete Kavurucu Sıcakta Zorlu Hasat Salatalık (3)

Salatalık hasadı, özellikle sıcak havalarda, işçiler için büyük bir zorluk oluşturuyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan mesai, sıcaklığın artmasıyla daha da zorlaşıyor. Ancak, işçilerin emeği sayesinde taze ve doğal ürünler tüketiciye ulaşmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi