Malatya'da hem kayısı işçileri hem de işçi arayışına başlayan kayısı üreticileri, açıklanacak işçi yevmiyelerini merakla bekliyor. Farklı illerden binlerce işçi kayısı sezonunun açılmasıyla birlikte Malatya'ya akın ediyor. Dünya kayısı başkenti olarak bilinen kentte, kayısı yevmiyesinin fiyatı hem işçiler hem de üreticiler tarafından yakından takip ediliyor.

2023 yılında komisyon kararı ile açıklanan 447 TL’lik ücret işçiler tarafından yetersiz bulunmuştu. 2024 yılında ise işçiler yevmiyelerde ciddi bir artış bekliyordu.

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, gazetemize yaptığı açıklamada, kayısı hasadında çalışan mevsimlik işçilerin gündelik ücretlerini nisan ayında belirlediklerini duyurdu.

"Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu kararınca 2024 yılı mevsimlik işçi yevmiye ücreti günlük 670 TL olarak belirlendi. Kayısı için en düşük rakam 670 TL'dir."

Yeni belirlenen yevmiye ücretinin açıklanmasıyla birlikte, kayısı üreticileri ve işçiler arasındaki beklentiler karşılanmış oldu. Ücret artışının, işçilerin motivasyonunu ve çalışma koşullarını iyileştirmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ