Öncelikle ne iyi püf nokta yumurtanın iyice çırpılmasıdır. Kek yaparken, yumurta ile şekeri iyice çırpmanız kekin daha iyi kabarmasına yardımcı olur. ( Yumurta kabartma özelliği olan bir besindir, kekin içinde yumurtayı ne kadar çırparsanız kek o kadar iyi kabaracaktır. )
Daha sonra ne yaptığınızın, hangi sırada hangi malzemeyi kullandığınızın önemi pek yoktur. Sadece keke yaparken kabartma tozunu 1 paket değil, bir buçuk veya iki paket kabartma tozu kullanmalısınız 1 paket kabartma tozunun pek bir etkisi yoktur.
Kek Nasıl Yaparım
Sıradaki püf nokta ise, kekin içi çiğ kalmasın diye ne yapmalısınız? Yuvarlak kalıplar kullanırken genelde içi pişmez ve hamur kalır. Bunun sebebi fırını en yüksek dereceye alıp, kekin üstünü yakıp içini hamur bırakmanızdan kaynaklıdır. En düşük derecede uzun süre pişirilmelidir. Kekin içinin hamur kalmasının diğer bir sebebi ise, kek hamurunuzun çok olmasıdır. Bu durumda gine kekin içi çiğ kalacaktır. Kek azsa veya normal ise rahatça pişecektir. Kek harcınız çok ise ne yapmanız gerekir. Bunun için de fırını önceden ısıtıp bırakın. Fırın ısınınca en düşük dereceye alıp, keki fırına koyun. 10 dk sonra fırının derecesini kapatıp kapağını açmadan bekletin ve tekrar dereceyi açın. Çok geç piştiği için kekin içi de pişecektir.
Diğer bir sorun ise kekin kalıba yapışıp şeklinin bozulması veya yanmasıdır. Bunu önlemek için de, kalıbın her yerine katı yağ(tereyağı, margarin) sürüp daha sonra yağın üstüne un dökün ve kalıbı hareket ettirip unu her yere dağıtın. Daha sonra kalıptaki unları kalıba vurarak dökün. Son olarak kek hamurunuzu kalıba dökün. Hepsi bu kadar.