Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, tehlikeli madde taşıyan bir tırın tankını temizleyen işçi, dengesini kaybederek tankerin içine düştü.
Olay, Barbaros Mahallesi Kaplan Sokak’taki bir tır parkında meydana geldi. 56 yaşındaki A.P., park halindeki tırın tankını temizlemek için üzerine çıktı. Ancak, dengesini kaybederek yaklaşık 1,5 metre yükseklikten tankerin içine düştü.
Durumu fark eden arkadaşları ve çevredeki vatandaşlar, işçiyi kendi imkanlarıyla çıkarmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle tankerden çıkarılan A.P., sağlık ekiplerine teslim edildi.
İlk müdahalesi yapılan işçi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. A.P.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.