Halkın 'yüz güldüren fiyatlar' ve 'bütçenize dost fiyatlar' sloganlarıyla mağaza mağaza dolaşarak ürünleri karşılaştırmasının ardından, Tarım Kredi Kooperatiflerine ait marketlerin aslında daha pahalı olduğu ortaya çıktı.

Dedektif Vatandaş: Ürün Ürün Karşılaştırma

Temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarını takip eden halk, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ait marketlerdeki ürün fiyatlarına şaşırdı. Vatandaşlar, zincir marketlerde daha uygun fiyatla buldukları çay, deterjan, zeytin ve kahve gibi ürünlerin kooperatif marketlerde daha yüksek fiyatlara satıldığını gözlemledi.

ÇAY

Fiyatlardaki Şaşırtan Fark

Çaydan kahveye, zeytinden deterjana kadar birçok aynı ürünü yan yana koyan vatandaşlar, fiyatlardaki farka tepki gösterdi. Zincir marketlerde 70 liradan satılan çayın kooperatifte 79,90'dan, toz makine deterjanının 119 liradan kooperatifte 129,90'a ve zeytinin 33,90 liradan kooperatifte 59,50 lira olduğunu gördüler.

DETERJAN

Tüketici Derneklerinden Tepki

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne yönelik eleştirilerde bulundu. Vatandaşların yaşadığı fiyat şaşkınlığına dikkat çekerek kooperatiflerin piyasa dengesine uygun hareket etmediğini vurguladı.

”Tarım Kredi Kooperatifi'nin insanların kanayan yaralarına tuz değil de, merhem olmasını isterdik.  Bu yüzden bu kooperatiflerin ucuz ürün kampanyasının bir algından öte olmadığını, tüketiciye bir fayda sağlamadığını üzülerek söylemekteyim."

ZEYTİN-1

Vatandaşın Gözlemi

Yılmaz, "Tüketicilerin aldığı bir ürün zeytin diğer marketlere oranla kooperatiflerde daha yüksek fiyat olduğunu söyleyebiliyoruz. Çay tüketicinin her gün tükettiği bir ürün, çay fiyatının kooperatiflerde daha yüksek fiyatta olduğunu gördüm ve şaşırdım. Daha ucuz olmasını beklerdim ama diğer marketlerden daha pahalı olduğunu ben ödeyerek gördüm" şeklinde konuştu.

Editör: Umut Gökdaş