Değerli Dostlarım, Esnaf Arkadaşlarım, Emlakçı Kardeşlerim;

Sizlere bir "emlakçı" olarak seslenmek istiyorum. Lütfen, yılların hatırına bu yazımı okuyunuz...

Bizler, sizlerin sandığı kadar çok kazanmıyoruz. Bizler işyerlerimizde "bakkal" gibi yağ, şeker, sigara satmıyoruz. Bizler işyerlerimizde kimseye sakal TIRAŞI yapmıyoruz.

Bizler kimseye çay satmıyoruz. Bizler, kahve köşelerinde hiç yorulmadan, mahallenin sevilen insanlarının hayatlarındaki en önemli yatırımlarını yaparken, onlardan ne kadar AVANTA'yageçeriz'in hesabını yapmıyoruz.

Lütfen, siz de bize, emlakçı kardeşlerimize, arkadaşlarınızın alacağı dairedeki hizmet bedellerine, sırf AVANTA alacağız diye insanları, yakın arkadaşlarını, dostlarını kandırıp dolandıran AYAKÇILARDAN olmayın. İşin kısacası; hakkımız olan komisyonumuzdan "arkadaşımı sana getirdim" AVANTA'sı beklemeyin. Zira

bizler, arkadaşlarımıza "şuradaki konfeksiyon sana yardımcı olur" dediğimizde, konfeksiyoncu arkadaşlarımızdan AVANTA beklemiyoruz...

Evet, bu ülkede ticaret yapmak herkesin hakkı elbette, ona bir sözümüz yok.

Sizler yine bakkalınızı, kahvehanenizi, mobilya fabrikanızı işletin ama söz konusu emlak olduğunda, Ticaret Bakanlığı'nın emlak sektörü için çıkardığı taslaklarda belirtilen, yeterli ofisi, oda kaydını ve maliye açılışını yaptırdıktan sonra emlakçılığa soyunun.

O vakit size yemin ediyorum ki, biz emlakçı kardeşleriniz olarak, size elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.

Ama siz; ben hem lokantamda çorbamı satar hem de senin aldığın hizmet bedeline göz dikip "bize ÇORBA atarsın" derseniz, sizlerin kalbini kırmamak adına olacak işleri de bozmak zorunda kalabiliriz.

AYAKÇI diye tabir edilen arkadaşlar; lütfen bundan sonra beni ve emlakçı kardeşlerimizi rahat bırakın. Ya gidin bir emlak ofisi açın ya da bu zor geliyorsa gidin bir emlak ofisinde çalışın.

Sizlerden ötürü, piyasada emlak danışmanlığı yapan meslektaşlarımın ve icra ettiğimiz mesleğimizin ayaklar altına alınmasından, hor görülmesinden artık çok yorulduk.

Bizler sadece, müşterilerimize verdiğimiz hizmetin bedelini yasalar dahilinde faturalandırıp, hakkımız olanı almak temennisindeyiz.

Son olarak alım satım yapan arkadaşa sözüm yoktur.Bizim komisyonumuza göz dikenleredir sözüm.

Saygılarımla

Melih Uçaravcı