Ocak ayının ortalarına kadar süren kuraklık ve mevsim normallerinin çok üstünde seyreden sıcaklıklar hepimizi fazlasıyla korkutmuştu.Kışın ortasına geldiğimiz halde bırakın kar yağmayı insanlar yağmurdan bile ümidini kesmişti.

Her zaman olduğu gibi kainatın sahibinin ve programcısının Allah olduğunu unutan bir kısım uzmanlar TV'lerde kara tablolar çiziyor, kuraklığın kapıda olduğunu söylüyor ve hatta bu sene ciddi bir kıtlık yaşanabileceğini dile getiriyorlardı.

Çünkü tabiatın sahibinin Allah olduğunu unutanlar veya (haşa) Allah'ı hesaba katmayanlar her yıl bereketli ve yağışlı geçen kış mevsimi için hep şu kavramları "Kara kış","Beyaz afet", "Olumsuz hava şartları" v.b. kullanmışlardı.Ne zaman güzel bir kar yağsa hemen 'beyaz afet' demeye başlarlardı. Her ne zaman mevsim gereği havalar soğusa peşinden "'Kara kış' geldi" derlerdi. Büyüklerimizin rahmet dedikleri yağmurlar başladığında 'olumsuz hava şartları' sözleri konuşmaya başlarlardı.

Ancak kullarına karşı her zaman merhametli olan Rabbimiz, insanların yağmurdan bile ümidini kestiği bir anda geçen senelere göre daha da fazla kar nimetini bizlere bağışladı.Çünkü O "RAHMAN" ve "RAHİM"dir.Yüce Rabbimiz kullarına hiçbir zaman zülüm etmeyeceğini Kur'an'ın bir çok yerinde bize bildirmektedir:" Allah insanlara hiç zulmetmez, fakat insanlar kendilerine zulmederler."(Yunus,44).

Hepinizin de şahit olduğu üzere bu sefer ki kar yağışını herkes büyük bir mutluluk ve memnuniyetle karşıladı.Bütün insanlar adeta bir bayram sevinci yaşadı.Ve çok ilginçtir bu sefer, insanlardan "Kara kış","Beyaz afet", "Olumsuz hava şartları"v.b sözler duyulmadı.

Aslında bütün kış mevsimleri böylesi nimettir.Ancak nedense insanlar nimeti kaybettikten sonra onun değerini anlıyorlar.Ve bir kez daha gördük ki yağmur,kar yağmayınca,kış gelmeyince hiçbir insanın ve kendilerine süper dedikleri hiçbir ülkenin bunları getirmeye gücü yetmiyor.Çünkü sadece Rabbimiz yerin ve göğün tek sahibidir:" Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır; dönüş de ancak O'nadır."(Nur,42).

Yüce Rabbimiz insanları zaman zaman imtihandan geçirdiğini şu ayetle dile getiriyor: "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele "(Bakara,155).Bu ayet aslında bize bir ümit ayetidir.Yani mü'min sabredip şükrederse Allah o sıkıntıları kaldıracaktır.

Yüce Rabbimiz şükredip sabredenlere mutlaka bir çıkış yolu göstereceğini bildiriyor:" Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona bir çıkış yolu ihsan eder. Ve ona beklemediği yerden rızık verir. Kim Allah'a güvenirse O, ona yeter. Şüphesiz Allah, emrini yerine getirendir. Allah her şey için bir ölçü koymuştur."(Talak,3).

Kur'an'da yağışları /yağmurları yönlendirenin Allah olduğu dile getirilir:

-Görmez misin ki, Allah bulutları sevk ediyor, sonra açıklarını giderip onları bir araya getiriyor, sonra onları üst üste yığıp sıkıştırıyor. Bir de görürsün ki bunların arasından yağmur çıkıyor. O, gökten, oradaki dağlar büyüklüğünde bulutlardan dolu indiriyor da onunla dilediğini vuruyor, dilediğinden de onu öteye çeviriyor. O bulutlarda çakan şimşeğin parıltısı ise nerdeyse gözleri alıverecek!(Nur,43)

-Allah odur ki, rüzgarları gönderir; o rüzgarlar da bulutları kaldırır. Sonra Allah o bulutları gökte dilediği gibi yayar ve parça parça dağıtır. Derken bulutların arasından yağmurun boşaldığını görürsün. Allah, o yağmuru dilediği kullarına ulaştırınca, onlar hemen sevinir, yüzleri gülüverir."(Rum,48).

Geçen haftalarda çoğu kez bulutların üzerimizde dolaştığını fakat bir türlü yağmur bırakmadıklarına şahit olmuştuk.

UNUTMAYIN:Allah isteyince oluyor.

Büyük olan Allah söylüyor ve doğru söylüyor.