610 yılı,

Nur Dağı Hira Mağarası... İnzivaya çekilmiş bir yürek, sessizliğin içinde beklemede. Kuytu karanlıkta beynini tırmalayan soruların cevabını arıyor.

Şehrin debdebesinden uzakta, zira insanlık bir cahiliye bataklığında. Rabbini unutan, putlara tapan, haksızlığın kol gezdiği, güçlünün zayıfı ezdiği, ahlaksızlığın meşru sayıldığı, cinsiyet ayrımının ayyuka çıktığı bir devir.

Bu asra doğmuş, çocukluğundan beri hayatı sorgulamış, yaşanılanları içine sindirememiş koskoca bir yürek!

Mekke'nin Muhammed'ül Emini.

Şimdi 40 yaşında, ruhundaki sancıların cevabının yanı başında. Artık vakti gelmiştir, "Oku!" emri ile irkilir, karşısında gördüğü vahiy meleğinin dediklerini tekrar eder. " Yaratan Rabbinin adıyla oku!

O, insanı alaktan yarattı. Oku! Kalemle öğreten, insana bilmediğini bildiren , sonsuz kelam sahibidir! (Alak 1-5)

Arayışlarının cevabı göklerden gelmiştir. Artık O, insanlığın son Resulüdür. Yeryüzünün öğretmeni, gökyüzünün öğrencisidir.

Allah'ın kelamı Kuran ayetleri parça parça Peygamberine ve tüm insanlığa inmeye başlamıştır.

Kainatın sahibi Hak Teala, karanlığa saplanmış gönülleri aydınlığa çıkarmak, zulmeti nura çevirmek için rahmetini göndermiştir.

Habibine gönderdiği ayetler, tüm insanlığın dirilmesine, silkinmesine bir vesiledir.

Kadir Suresinde vahyin indiği bu gece bin aydan daha hayırlıdır denirken, meleklerin sağanak sağanak yağdığı ve gün ağarıncaya kadar Rabbinin selamını, rahmetinin indiğini ne güzelde açıklamıştır.

Hz. Muhammed (sav)'in nezdinde insanlığa gelen mesaj, Ramazan ayının içinde saklanmış ve müminlerini uyanık bir gönülle beklemektedir. "Ayların incisi, 11 ayın sultanı Ramazanı şerif, Rabbimin kelamının indiği, gecelerin en şereflisi Kadir Gecesidir."

Efendimiz (sav) Ramazanın son on gününe dikkat çekmiş. Kendisi de itikafa girerek kadrin kıymetini bilmemizi tüm insanlığa tavsiye etmiştir. Gündüzün oruç ibadeti ile süslenen Ramazan ayı, Rabbimin kelamını okuyup anlamak ve tabi ki uygulamak için ne güzel bir fırsattır.

11 ayın kirini pasını üzerimizden atıp, Muhammedül Eminin Allah'ın kelamıyla hayat bulduğu ve tüm insanlığa ışık olduğu bu zamanlarda kendimizi bulmanın ve kendimize gelmenin vakti hala gelmemiş midir?

Haydi, hak ile batılı ayıran, gönüllere şifa ruhlara deva, ayarı bozulmuş hayatlarımıza yön verecek Allah'ın kelamını anlamaya, çalışmaya....

Bırakalım rafları süsleyen Kuranı Kerimi! Kalplerimizi süslesin... Ve duamız odur ki Ramazan Ayı tüm insanların rahmetine, mağfiretine vesile olsun.... (amin)

Sevda ÇEVİK