1920 yılının Nisan ayının 23'üncü günü olan Cuma günü Ankara Hacı Bayram Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından dualarla açılan TBMM'nin açılışının üzerinden tam 99 yıl geçti.

Tarihin hiç bir döneminde sömürgeleştirilememiş bir millet, yaşanan savaşlar sonrası aldığı onca darbeye rağmen tabiri caizse küllerinden doğup yeniden tam bağımsız bir devleti ayağa diktiği günü kutladık!

Tabi buna kutlama denirse.

TBMM'nin açılış günü bildiğiniz üzere aynı zamanda 23 Nisan Çocuk Bayramı.

Bayram nedeniyle okulundan AVM'sine kadar bir sürü yerde onlarca kutlama etkinlikleri yapıldı.

Yapıldı yapılmasına ama gel gör ki bağımsızlığımızın nişanesi dediğimiz o gün tam bir sömürge devleti hüviyetindeydik.

Bir çok okulun etkinliğinde çocuklar hep birlikte koro halinde İngilizce şarkılar söyleyerek kutlama yapıyorlar.

İngiltere sömürgesi olsak ancak bu kadar olur diyebileceğimiz sahneleri yaşıyor olmak vatansever herkesin vicdanını rahatsız eder.

Kısacası bir ülke düşünün, kimse sömürge haline getirememiş ama içinde yaşayan batı özentisi dangalaklar eliyle, kendi kendine sömürge olmayı başarmış!

***

İstanbul'da seçimler kısmen sonuçlandı ve İmamoğlu mazbatayı alarak koltuğa oturdu.

AK Parti'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin YSK'ya yapmış olduğu itirazlarda ara kararlar açıklandı ve süreç devam ediyor.

Hal böyleyken yerel seçimleri üstün körü değerlendirdiğimizde Bursa'nın AK Parti'nin gözdesi haline geldiğini söyleyebiliriz.

Başkanlık sistemi veya bugünkü adıyla Cumhurbaşkanlığı sistemi için büyük anlamlar yüklenen Büyükşehir Belediyelerinin (ki uğruna 'Bütün Şehir' yasası dahi çıkartılmıştı) bir çoğu muhalefetin yönetimine geçti.

AK Parti seçimlerde Türkiye'nin en büyük ilk 6 şehrinden sadece Bursa'dan seçimin galibi olarak ayrıldı.

Haliyle bu durumda Bursa'da kıymete bindi.

4,5 yıl seçimsiz bir dönemde AK Parti'nin bir sonraki yerel seçimlerde kaderini belirleyecek en temel unsurlardan birisi bu sürede Bursa'da hayata geçireceğini hizmetler olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım.

Bursa'nın bu dönemde merkezi hükümetten çok ciddi yatırım almasını can-ı gönülden istiyor ve bekliyoruz.