"Meryem oğlu İsa Mesih, elçiden başka bir şey değildir. Ondan önce de elçiler gelip geçmiştir. Onun annesi de çok doğru bir kadındır. Her ikisi de yemek yerlerdi. Yemek yiyen tanrı mı olur? İşte bak, delilleri onlara nasıl açıklıyoruz? Sonra yine bak ki; Nasıl gerçeklerden yüz çeviriyorlar?" MAİDE 75

Hz. İsa ve annesi Hz. Meryem... İki mübarek insan...Hz.isa; Allah'ın kulu ve elçisi...O, Hz.Meryem'in oğludur.Hz.Meryem; Allah'ın kulu ve örnek kadın...Her ikisi de yemek yerdi.

Hristiyanların iddia ettiği gibi Hz.İsa ve Hz.Meryem tanrı değildi. Allah'ın kulu iki insandı onlar. İkisi de yer içerdi.

Acıkıp susayan, yemek yiyen varlıktan tanrı mı olur?Yemek yemek, su içmek, acıkmak ve susamak sonra da ihtiyacını gidermek kulların, yaratılmışların işidir. Rabbimiz Allah; acıkmaz ve susamaz. O'nun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur.

Hz.İsa'dan önce nice Allah'ın elçileri gelip geçmişti? Onlara da nice mucizeler verilmişti. Mucizeler Allah'ın varlığının delilidir. Hz.İsa'ya ölüleri diriltmek gibi bir mucize verilmişse, haşa bu O'nun tanrı olduğuna değil, Allah'ın elçisi olduğuna delildir.

Hz.Meryem'e babasız evlat verildiyse, Haşa bu O'nun ilah olduğuna değil, Allah'ın kudretine delildir.

Her ikisi de yemek yiyordu. Yani bedenleri ve fiilleri ile tam bir insan idiler.

Hz.İsa babasız yaratıldıysa, Hz.Adem de anne babasız yaratıldı. Ey Hristiyanlar, nasıl da yanlış hüküm verip sapıtıyorsunuz!

Hz.İsa beşikte iken konuştuğu haber verilen üç insandan biridir. Anne kucağında Hz. İsa'nın ilk cümlesi şudur: "Ben Allah'ın kuluyum."

İlgili Ayet-i Kerimeler Meryem Suresi'nde mealen şöyledir:

27. Nihayet onu (kucağında) taşıyarak kavmine getirdi. Dediler ki: Ey Meryem! Hakikaten sen iğrenç bir şey yaptın!

28. Ey Harun'un kız kardeşi! Senin baban kötü bir insan değildi; annen de iffetsiz değildi. *

29. Bunun üzerine Meryem çocuğu gösterdi. «Biz, dediler, beşikteki bir sabi ile nasıl konuşuruz?» *

30. Çocuk şöyle dedi: «Ben, Allah'ın kuluyum. O, bana Kitab'ı verdi ve beni peygamber yaptı.»

Hristiyanların küfre düşüren sapık iddiaları, Ahiret günü Allah'ın (c.c.) hesaba çekeceğini haber verdiği konuların başında gelmektedir.

Maide Suresi 116-117. Ayet-i Kerime'ler mealen şöyledir: "Allah: Ey Meryem oğlu İsa! İnsanlara, «Beni ve anamı, Allah'tan başka iki tanrı bilin» diye sen mi dedin, buyurduğu zaman o, «Haşa! Seni tenzih ederim; hakkım olmayan şeyi söylemek bana yakışmaz. Hem ben söyleseydim sen onu şüphesiz bilirdin. Sen benim içimdekini bilirsin, halbuki ben senin zatında olanı bilmem. Gizlilikleri eksiksiz bilen yalnızca sensin. 117. Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. Beni vefat ettirince artık onlar üzerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen her şeyi hakkıyle görensin."

NAHL 51. Ayet-i Kerime'de bu konuyla ilgilidir: "Allah buyurdu ki: İki tanrı edinmeyin! O ancak bir Tanrı'dır. O halde yalnız benden korkun!"