"Üzerinde ondokuz vardır." (MÜDDESSİR 30)

Ayet-i Kerime'de geçen 19 ifadesi bir imtihandır. Müminler Allah'ın ayetlerine şüphe duymadan teslim olurlar. Kafirler ve münafıklar ise şüpheye düşüp alay ederler. Mekke'de Müşrikler bu ayetin bildirdikleri ile alay etmişlerdi.

Onlar inen bu ayetlerle, Allah Rasulü'nden (s.a.v) cehennemin bekçilerinin on dokuz tane olacağını duymuşlar ve bununla alay etmeye başlamışlardı: "Bütün kafirler cehenneme atılacakmış, bunca insana azap vermek için dev sadece on dokuz görevli bulunacakmış. 19 görevli bunca cehennemlikle nasıl baş edecek? Olcak şey değil" gibi laflar söylüyorlardı.

Bu ayetleri işiten Ebu Cehil de şöyle alay etmiş: "Ey Kureyş, analarınız ağlasın, Muhammed'i işitiyorum, size cehennem bekçilerinin ondokuz adet olduğunu haber veriyor. Sizler ise büyük savaşçılarsınız. Sizin her on askeriniz, cehennemin bir görevlisini yakalayıp yere seremez mi?"

Müşriklerden, pehlivanlığı ile meşhur Ebu'l-eşedd b. Üseyd b. Kelede el-Cümehi: "Ben sizin için bu ondokuzun, onyedisinin hakkından geliveririm, siz de benim için ikisinin hakkından geliverin." Diye meydan okumuş.

Yine bu inkarcının: "Ey Kureyş topluluğu, ondokuz sizi korkutmasın. Ben sizin önünüzde yürür ve onlardan onunu sağ omuzuma, dokuzunu da sol omuzuma alırım. Böylece cennete gireriz." Dediği de söyleniyor.

Ebu'l-eşedd b. Üseyd b. Kelede el-Cümehi küfründe o derece şiddetli idi ki; Rasulullah Efendimiz'i (s.a.v) kendisiyle güreşmeye çağırmış ve; "Eğer beni yenersen sana inanırım" demişti. Rasulullah Efendimiz (s.a.v) da onu defalarca yenmiş. Yine de inkar ve düşmanlığa devam etmişti.

Müşriklerin bu alay ve meydan okumaları üzerine: Müddessir Suresi 31. Ayet-i Kerime iner: "Biz cehennem için meleklerden başkasını görevlendirmedik. Onların sayısını da ancak inkar edenler için bir imtihan aracı yaptık."

Müşriklerin alaylarına verilen cevap budur: Ey zalimler! Siz Allah'a ne yapabilirsiniz? Siz o 19 görevliyi sizin gibi insanlardan mı zannettiniz? Onlar Allah'ın melekleridir.

Allah'ın meleklerine ve ordusuna sizin gücünüz yeter mi zannediyorsunuz?