"Allah sizi bir tek nefisten (Adem'den) yarattı, sonra ondan da eşini yarattı. Sizin için hayvanlardan sekiz eş meydana getirdi. Sizi de annelerinizin karınlarında üç katlı karanlık içinde çeşitli safhalardan geçirerek yaratıyor. İşte bu yaratıcı, Rabbiniz Allah'tır. Mülk O'nundur. O'ndan başka ilah yoktur. Öyleyken nasıl oluyor da O'na kulluktan çevriliyorsunuz?" (ZÜMER 6)

İnsanın atası Hz.Adem'dir. Hz.Adem'i yaratan Allah O'ndan da Havva annemizi yarattı. Rivayetlere göre; Hz. Havva, Hz. Ademin kaburgasından yaratılmıştır.

Bu yaratılışa dikkat çeken Resulullah Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Kadınlar hakkında birbirinize iyilik tavsiye ediniz. Çünkü kadın cinsi kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğer onu düzeltmeye kalkışırsan kırarsın, kendi haline bırakırsan da eğri kalır, öyleyse kadınlar hakkında birbirinize iyilikler tavsiye ediniz." (Buhari, Nikah 80, Müslim, Rada 60)

İlk insanlar, Hz.Adem ile Hz Havva annemizin evliliği sonucunda dünyaya geldi. Bütün insanlar Hz.Adem'den yaratılmıştır. Hz.Adem, anne babasız yaratılmıştır. Hz.İsa da babasız yaratılmıştır. Biz insanların dünyaya gelmesi için anne ve babalarımız vasıta olmuştur.

Allah(c.c.) dileseydi bizi de anne babasız yaratabilirdi.Allah (c.c.) bizi babamızın suyundan Anne karnında yaratmayı murad etmiştir. Anne karnındaki yaratılışımız merhale merhaledir.

İnsan önce bir damla menidir. Sonra embriyoya dönüşür.Sonra da et parçası olur. Anne karnında bu et parçasına can verilir. Anne karnındaki büyüme ve gelişme insan bedeni tamamlanıncaya kadar sürer.

İnsan, annesinin karnında, rahimde ve cenini örten torba içersinde dünya yolculuğuna hazırlanır. İşte 3 katlı karanlık budur. Üç perde, üç karanlık, üç kat koruma; ana karnı, ana rahmi ve zar. Nutfe, alaka, mudğa...

Babanın belinde başlayan dünyaya hazırlık, ananın rahminde ve karnında devam eder. Bu üçleme de 3 karanlık olarak sayılabilir. Bu karanlık tabakaları, rahim içinde birbirini kuşatan üç zarın meydana getirdiği tabakalar olarak anlamak da mümkün. Bunların ilki amnion zarı; cenini korur. İçi sıvı doludur.

İkincisi Korion zarı. Bu zar ceninin besin ve okksijen almasını sağlar.Üçüncü zar Düşen zardır. Bu zar rahim içini astar gibi kaplar. Hamileliğin sonuna doğru gittikçe kalınlaşır. Çocuk için besin deposu olur. Bu zar hamilelik sonunda düşer.

Allah (c.c.) bizi 3 karanlık içinde yarattığına dikkat çekiyor. Bu noktada karanlıkta uyumanın çocuk ve yetişkin sağlığı için çok önemli olduğunu da belirtelim.

Nisa 1. Ayet-i Kerime'de bu yaratılışa dikkat çeker: «Ey insanlar; sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eşini var eden ve ikinizden birçok erkek ve kadın üreten Rabbmızdan korkun.»

Müminun Suresi'nde de insanın yaratılışı mealen şöyle anlatılır:

12. Andolsun biz insanı, çamurdan (süzülüp çıkarılmış) bir özden yarattık.

13. Sonra onu sağlam bir karargahta nutfe haline getirdik.

14. Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı, bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıp-yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.

15. Sonra, muhakkak ki siz, bunun ardından elbet öleceksiniz.

16. Sonra da şüphesiz, sizler kıyamet gününde tekrar diriltileceksiniz."

Bu konuyla ilgili Hac Suresi 5. Ayet-i Kerime de mealen şöyledir: "Ey insanlar! Eğer yeniden dirilmekten şüphede iseniz, şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurtadan), sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra) belirlenmiş canlı et parçasından (uzuvları zamanla oluşan ceninden) yarattık ki size (kudretimizi) gösterelim. Ve dilediğimizi, belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz; sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız. Sonra güçlü çağınıza ulaşmanız için (sizi büyütürüz). İçinizden kimi vefat eder; yine içinizden kimi de ömrün en verimsiz çağına kadar götürülür; ta ki bilen bir kimse olduktan sonra bir şey bilmez hale gelsin. Sen, yeryüzünü de kupkuru ve ölü bir halde görürsün; fakat biz, üzerine yağmur indirdiğimizde o, kıpırdanır, kabarır ve her çeşitten (veya çiftten) iç açıcı bitkiler verir."