Muharip gazi, esnaf 1891 doğumlu olup ailesi Bosna kökenlidir. Askerliğe ilk sevk yeri İstanbul olup Çanakkale ve Sarıkamış Cepheleri'nde savaştı. Sarıkamış Muharebelerindeki hizmetlerinden dolayı "Üstün Hizmet Harp Madalyası" alır. Madalyanın beratında Binbaşı Bekir Sami Bey ve Enver Paşa'nın imza ve mührü vardır. Son görev yeri 1921 yılında görevlendirildiği Eskişehir Askeri Hastanesidir. 12 yıl askerlik hizmeti sonrası döndüğü İnegöl'de terzilik yaparak hayatını sürdürmüştür. 1956 yılında vefat etmiştir.

Kaynakça : Mehmet Şakir Ünlü (torunu)

İBRAHİM REMZİ ŞENBEL

Muharip gazi, esnaf. İnegöl Mahmudiye Mahallesi'nde bir sokakta ismi yaşatılmaktadır. İmara açılan yerlere sahiplerinin adının verilmesi uygulaması sonucu adı bir sokağa verilmiştir. 01.07.1895 tarihi İnegöl doğumludur. Yüzlerce yıldır İnegöl'ün yönetiminde söz sahibi Hamzabey Sülalesi mensubudur. 1930'lu yıllardan 1970'li yıllara kadar faaliyet sürdüren Yeşil Bursa Oteli'nin sahibidir. Ayrıca yağ, krema, peynir imalatı yapan bir süt işleme tesisi vardır. Ticaret yaparak hayatını sürdürmüştür. 13.06.1956 tarihinde vefat etmiştir.

Kaynakça : 22.06.2016 tarihinde torunu İbrahim Remzi Şenbel ile görüşüldü.

ŞEVKET ŞEN

Meslek önderi, usta İnegöl Mobilyacılığının ikinci kuşak ustalarındandır. 01.07.1923 tarihi İnegöl doğumludur. Mesleği 1938 yılından itibaren yanında çalışmaya başladığı Ali Özyeşil Usta'dan öğrendi. Dört yıl olarak yerine getirdiği askerlik hizmeti sonrası aynı işyerinde çalışmaya devam etti. 1952 yılından itibaren mesleğini kendi adına sürdürdü. Bir süre İnegöl çarşısı içinde yer alan işyerini 1954 yılında Kemalpaşa Mahallesi Hal Sokağa taşıdı. Mesleğinin ustalık tarafı; üretim, ticaret ve pazarlamaya göre onu daha fazla mutlu ediyordu. 1976 yılından itibaren çocukları Mesut ve Turgut Şen Yükseköğrenimlerini tamamlayıp mobilya mağazacılığı yapmaya başlamasıyla Şevket Şen'in atölyesi farklı çalışmaların uygulandığı bir AR-GE Ünitesi gibi kullanıldı. 1995 yılına kadar bu atölyede çalışmaya devam etti. Kısa bir süre İMASKO Yönetim Kurulu Üyeliği'de yaptı. Nizamettin Şimşek, Cemil Ustaer, İlhan Sarpdağ, Süleyman ve Mehmet Pakoğlu gibi üçüncü kuşak ustaları da yanında yetiştirmiştir. 02.07.2008 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : 04.02.2017 tarihinde oğlu Turgut Şen ile görüşüldü.