TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun üçüncü haftasında kendi evinde ve taraftarı önünde karşılaştığı Etimesgut Belediyespor'a 2-0 yenilerek herkesi şoke etti.

İnegöl İlçe Stadında oynanan, Başkan Kani Ademoğlu'nun da üyesi ve yöneticisi olduğu İnegöl Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve yötecilerinin de izlediği ve destek verdiği karşılaşmayı Berkan Çetin, Arif Dilmeç ve Serhat Sağır hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4.hakemi ise Ramazan Doğanay idi.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Erdem Koçal, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Aykut Uluç, Ersel Aslıyüksek ve Hakkı İsmet Şimşek onbiri ile başladı.

Temsilcimiz İnegölspor maçın ilk yarısında hiçbir varlık gösteremedi. Böyle olunca da rakip Etimesgut Belediyespor arzuladığı oyun planını sahaya yansıtmaya başladı. Nitekim 36 yaşındaki tecrübeli santraforları Göksu Türkdoğan ile 21.ve 29.dakikalarda önemli iki pozisyon buldular. Bu pozisyonlardan yararlanamayınca ilk yarı da 0-0 golsüz tamamlanmış oldu.

İkinci yarıda temsilcimiz İnegölspor Hakkı İsmet Şimşek'in yerine Gülhan Üreyen; Bahadır Taşdelen yerine de Selimcan Temel'i oyuna dahil etmesiyle ilk dakikalarda daha etkili bir oyun sergileyen taraf oldu. Maçın skorunun lehimize olacağı düşünülürken konuk ekip Etimesgut Belediyespor hızlı oyuncularıyla üstünlüğü eline geçirdi. İnegölsporlu oyuncuların gününde olmamalarından ve kişisel hatalarından yararlanmasını bildi. Maçın 68.dakikasında defansın büyük hatasından yararlanan sağ kanat Turan Yılmaz topu kalecimiz Gökhan Siverek'in solundan filelere göndererek durumu Etimesgut Belediyespor adına 1-0 yaptı. 90+2'de ise defans hatasından kaynaklanan pozisyonda oyuna sonradan dahil olan Engin Bekdemir takımı adına ikinci golü kaydetti. Maç da konuk ekip Etimesgut Belediyespor'un üstünlüğü ile 2-0 sona erdi.

Evet, bu skorla tüm hesaplar alt üst oldu. Halbuki güzel bir gündü ve evimizde oynuyorduk. Rakip puan olarak 11. sırada, biz ise 13.sıradaydık. Sezonun ilk galibiyetini Etimesgut Belediyespor karşısında hem de farklı bir skorla almayı düşünüyorduk, fakat olmadı. Hayal kırıklığı yaratılan bir oyun, futbolculardaki isteksizlik, temposuzluk, top kayıpları ve defans hataları 2-0'lık yenilgiyi getirmiş oldu.

Geçtiğimiz hafta yine kendi evimizde grubumuzun önemli takımlarından Hekimoğlu Trabzon karşısında sergilenen başarılı oyunu bu maçta göremedik. Hal böyle olunca da yenilgi kaçınılmaz oldu.

Futbolcularımız kaliteli, fakat kalitelerini bir türlü sahaya yansıtamıyorlar. Topu, ağır bir tempoda oynamaya çalışıyorlar. Top orta sahaya geldiğinde herkeste bir hareketlenme oluyor, fakat top kaptırıldığında geri dönüşler istenen ölçüde olmuyor. 24 Temmuz tarihinden bu yana gerek kulüp tesislerinde ve gerekse Afyon kampında birarada çalışan futbolcuların sezonun başlamasıyla birlikte aradan üç hafta geçmesine rağmen oyun becerilerinin üzerine hala birşey koyamamış olmaları bizleri düşündürüyor.

Sergilenen bu kötü futbol, temposuzluk ve isteksizlik en sonunda taraftarı da çileden çıkardı ve nitekim taraftar maçın 75.dakikasından itibaren futbolcuları alkışlayarak, Teknik Direktörü de " Söylesene Hasan Hoca, takım niye oynamıyor?" diyerek uzun bir süre protesto etti.

Her ne kadar henüz ligin başlangıcı olsa da teknik heyet ve futbolcularımızın şimdiye kadar oynanan üç maçtan da çıkarılacak dersleri birlikte analiz ederek bundan sonraki haftalarda sorun yaşamamak için çok iyi çalışmaları gerekiyor. Artık aynı şeyleri yapıp farklı sonuçları beklemeyelim.

Önümüzdeki haftalarda İnegölsporumuzun başarılarını yazmak ümidiyle...