12 Haziran günü İnegöl Belediyesi cep telefonlarınıza düşen şu mesajı göndermişti: "Tunceli kırsalında teröristlerle çıkan çatışma neticesinde şehit düşen iki askerimizin şehadetine hürmeten 1. Proje Ar-Ge ve Kariyer Günleri Festivali kapsamında bugün gerçekleştirilecek konserimiz iptal edilmiştir"

"Milli birlik ve beraberlik" anlayışımız ile festival alanımızda teröre karşı duruşumuzu konser saatinde göstereceğiz. Tüm ilçe halkımızı festival alanımıza bekliyoruz" diye eklenmiş ve o gece Kuran-ı Kerim tilavetleri, dualarla şehitlerimizin ruhu şad edilmişti.

İnegöl bu konuda oldukça hassas. Şehit haberlerinden dolayı, depremden, Soma'daki maden faciasından dolayı bir çok programın iptal edildiğine şahit olduk.

Ancak hassas olunan noktaları da sorgulamak istiyorum. Sadece MÜZİK olunca mı hassas olacağız diye sormak istiyorum.

Perşembe akşamı Kültür Sanat Sezonunun başlangıcı yapıldı. 'Bence Hiç Komik Değil' adlı sanırım İstanbul menşeli bir grup komedi tarzında bir tiyatro oynadı.

Tanınan, bilinen ve dizilerde filmlerde izlediğimiz isimler sahne aldı. İnegöl protokolü de genel anlamda oradaydı.

Aynı gün 7 şehit haberi varken bu programın iptal edilmesi düşünülmedi. Çünkü içinde MÜZİK yoktu.

Eğer önceki akşam Türk Halk Müziği yada Sanat Müziği yada Pop Müzik konseri olsaydı; o program %99 demiyorum; %100 iptal olacaktı.

Ben 23 yıldır musikinin içinde bir insanım. Bir çok programımız iptal oldu. Bunların hiç birine tek kelime etmedik çünkü şehitler vardı ve bu hassasiyeti doğru buluyorduk.

Ancak, biz insanları eğlendirmiyoruz. Biz SANAT icra ediyoruz. Bizim programımızda kahkahalar atılmıyor. Bizim konserlerimizde belki de 1000 yıldır bu toprakların sesi olan Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği icra ediliyor.

Bazı şarkılarda ağlıyoruz, bazı şarkılarda keyifleniyoruz. Ancak işimiz EĞLENDİRMEK değil, işimiz SANAT.

Bunun bir SANAT olduğunu belki anlatamadık. Ancak şimdi tam da zamanı bunları söylemenin.

Müzik programlarını anında iptal edenler, 7 şehidin olduğu bir günde kahkahaların atıldığı bu tiyatroyu neden iptal edemediler diye sorma zamanı.

İnsanlar karınlarına ağrılar girene kadar gülecekler ama onun adı EĞLENCE olmayacak. Biz SANAT icra edeceğiz ama onun adı EĞLENCE olacak.

Halk oyunları ve tiyatronun neden böyle bir dokunulmazlığı vardır ben sorgularım. Müziğin içinde çeyrek asra yaklaşan biri olarak bir basın mensubu olarak sorarım.

Bizi EĞLENCE görmekten vazgeçin. Yaptığımız işin SANAT olduğunu kavrayın. Eğer hassasiyetse de sadece bize değil lütfen hepsine hassas olun.