1071 Malazgirt zaferi ile Anadolu'yu yurdumuz kıldıktan sonra, Anadolu'yu bize bırakmak istemeyenler her daim bizi kıskaca almak istediler.

Bu amaçla doğudan batıdan geldiler, ittifaklar yaptılar, içimizden işbirlikçiler devşirerek kaleyi içten fethetmek istediler, terör örgütlerini üzerimize salarak hedeflerini gerçekleştirmek istediler/istiyorlar.

Selçuklu döneminde; doğudan Moğollar, batıdan Haçlılar kıskaca aldı Türkler'i. Türkler sadece millet olarak değil, ümmetin koruyucusu olarak da hedefteydiler.Yani kıskaca alınmak istenen Türk-İslam medeniyeriydi.

Osmanlı döneminde; defalarca 'Haçlı Zihniyetli' saldırılar yaptılar.18.yy'a kadar bu saldırılar ve kıskaca alma çabaları fazla işe yaramadı ve amaçlarına ulaşamadılar.

Sonraki süreçte kıskaç sıkılaştırıldı ve çeşitlendirildi: Batıdan Haçlı zihniyetli Avrupa devletleri, doğudan Ruslar sıkıştırdı. Yetmeyince içimizden 'Batıkafalılar' devşirildi; batı hayranlığı ve ardından batı hizmetkarlığı yapan işbirlikçi bir zümre türeterek içimizden de kıskaca aldılar.

Eşzamanlı olarak Osmanlı'daki azınklar isyan ettiler/ettirildiler. Bu dönemlerde; askeri, siyasi, ekonomik, toplumsal, bilimsel alanlardaki hatalarımız, zayıflıklarımız ve eksikliklerimiz kıskaçları hazırlayanların işlerini kolaylaştırdı. Netice de Osmanlı'yı yavaş yavaş kemirip küçülttüler.

1.Dünya Savaşındaki yenilgi sonrası, Osmanlı'nın elinde kalan Anadolu'yu da almak için; İngiltere, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Ermeniler dört bir yandan kıskaca aldılar elimizde son kalanı almak için.

Cumhuriyet dönemimizde kıskaç daha sinsi çalıştı: Batı güdümlü idareciler, batıkafalı aydınlar, sözde sivil toplum örgütleri, uzaktan/batıdan kumandalı medya, batı patentli sermaye sahipleri kullanılarak; darbeler, krizler, iç karışıklıklar, gereksiz çekişmeler çıkartılarak hep kıskaçta kalmamızı sağlamak istediler.

Ermeni soykırımı iddiaları gibi meseleler ve terör örgütleri kullanılarak kıskacın dışına çıkmamamız için baskı oluşturdular.

PKK, YPG, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ, vb.terör örgütleriyle bizi zayıflatmaya ve avuçlarında tutmaya çalıştılar. PKK eliyle ülkemizi bölmeye, FETÖ eliyle teslim almaya çalıştılar.

Haçlısı, siyonisti 1000 yıldır vazgeçmedi kıskaca alma hedefinden. Biz de o kıskaçları parçalamaktan vazgeçmedik, vazgeçmemeliyiz.

Hatalarımızı düzelterek, eksiklerimizi tamamlayarak, 'OKU'yarak, bilim-teknoloji üretip güçlü olarak tüm kıskaçları parçalamak zorundayız.Asıl meselemiz budur. Günübirlik ve kısır çekişmelere değil asıl meselemize odaklanmalıyız hep birlikte.

Mehmet Arif SELİM