İnegöl

Kurban Bayramı'nda Birlik ve Beraberlik Mesajı: Başkan Alper Taban'dan Kutlama ve Bayramlaşma Daveti!

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm ilçe halkını bayrama kutladı ve bayramlaşma törenine davet etti.

Abone Ol

İnegöl Belediyesi, bayram öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, mesajında bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu vurguladı ve Kurban Bayramı'nın da paylaşma ve dayanışmanın öne çıktığı mübarek bir zaman olduğunu belirtti.

Bayram Sevincinde Hüzün de Var

Başkan Taban mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlar; millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi, ezeli ve ebedi kardeşliğimizi hatırladığımız mübarek günlerdir. Kurban Bayramı ise özellikle kurban ibadetiyle paylaşma ve dayanışmanın adeta en yükseğe ulaştığı bereketli bir zamandır. Millet olarak mutluluğumuzun doruğa çıktığı mübarek Kurban Bayramı’na bir kez daha erişmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle şimdiden tüm ilçe halkımızın, milletimizin ve İslam dünyasının mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Başkan Taban, Kurban Bayramı'nın Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in sadakat ve teslimiyetini hatırlattığını da ifade ederek, “Kurban Bayramı bizlere Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür. Bizler de Kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız. Aynı zamanda bayram gününde dahi zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimiz için dualarımızı edeceğiz. Bayramı kutluyoruz ancak içimizde başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzer mazlum coğrafyaların yaşadığı zulmün hüznü var. En kısa zamanda bu zulmün son bulup tüm dünyada barış ve huzurun hakim olmasını diliyorum" dedi.

Bayramlaşma Programı

Başkan Alper Taban, Kurban Bayramı'nın birinci günü İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası önünde bayramlaşma programı olacağını da duyurarak tüm ilçe halkını programa davet etti.

Bayramlaşma programı:

  • Tarih: 16 Haziran Pazar
  • Saat: 15.00
  • Yer: İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası Önü (Yeni Yaşam Alanı ve Kent Meydanı)