Fırıncılar Odası Başkanı Murat Duran'ın açıklamalarıyla, simit, poğaça, sade pide ve haşhaşlı gruplarına yapılan zamlar netleşti. 

Yeni Yılın İlk Zamları Simit ve Poğaçaya

Kütahya'da yeni yıla 2 gün kala, simit ve poğaça gibi sevilen fırın ürünleri zammın ilk etkisini aldı. Murat Duran, simidin fiyatının 10 lira olarak belirlendiğini ancak esnafın 7 lira olarak tuttuğunu ifade etti. Ancak Kasım ve Aralık aylarında una gelen 150 lira zam, ürün fiyatlarını arttırmak zorunda bıraktı.

Fırıncılar Odası Başkanı Duran'dan Açıklamalar

Duran, fırıncıların sadece un, maya ve susam kullanıyor gibi göründüğünü ama girdi maliyetlerinin çok daha fazlasını içerdiğini belirtti. Araç lastikleri gibi taşıma maliyetlerindeki artışlar da fırıncıları doğrudan etkiliyor. Duran, "Lastik geçen sene iki bin liraydı, şimdi dört bin lira. Bu tür zamlar çok yüksek oldu ve önümüzdeki aylarda una yine zam gelecek." dedi.

Ekmek Fiyatlarına Ocak Ayında Zam

Kütahya'da ekmek fiyatlarına da zam yapılacağını açıklayan Duran, bunun için bir komisyon kurulacağını ve sürecin Ocak ayının sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti. Planlanan zamma göre, ekmek gramajının yükseltilerek fiyatının 10 lira olacağını belirtti. Zamların ardından simit 10 lira, poğaça çeşitleri 15 lira, özel poğaçalar 25 lira, 400 gram haşhaşlı 50 lira, sade pide ise 20 lira oldu.

Editör: Fırat Çelik