Kütahya Şehitler Ortaokulu'nun 5. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler derslerinde işledikleri konuları derinlemesine öğrenmek ve yaşayarak tecrübe etmek için Kütahya Arkeoloji Müzesi ve Çini Müzesi ile tarihi Ulu Cami'yi ziyaret etti. Tarihi eser ve kalıntıları yerinde gören öğrenciler, eğitimlerine farklı bir boyut kazandırdı.

Öğrenciler, öğretmenlerinin rehberliğinde tarihi eserleri yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Bu etkinlik, onların derslerde öğrendikleri konuları daha iyi anlamalarını sağladı.

Öğretmenlerin Amaçları

Gezinin yararlı geçtiğini belirten Zengin, "Kütahya’mız tarihi ve kültürel alanların çokça olduğu bir yer. Öğrencilerimizin derste öğrendikleri tarihi eser, tarihi nesne ve objeler gibi bilgileri yerinde görmelerini istedik. Öğrencilerimizin aynı zamanda yaşadıkları çevrede hangi uygarlıklar yaşamış, bunları öğrenmeleri için gezimizi yaptık" dedi.

Öğrencilerin Tepkileri

Öğrenciler, derslerinde öğrendikleri tarihi eserleri ve yapıları gerçekte görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bu deneyim, onların tarihe olan ilgilerini ve meraklarını artırdı.

Editör: Umut Gökdaş