Türkiye, uluslararası suçlulara karşı yürüttüğü kararlı mücadelesine devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 ilde düzenlenen ve "Kuyu-21" olarak adlandırılan operasyonlarla, 18 farklı ülkenin arama listelerinde bulunan 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Genc Gazete Polis Baskini Cete Para (8)

Ülke çapında koordineli operasyonlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyonlar Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İnterpol Europol Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleşti.

Operasyonlar, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya, Samsun ve Trabzon illerinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlükleri ve İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütüldü.

Polisim Dedi, 560 Bin Tl Değerinde Ziynet Eşyası Dolandırdı

Uluslararası firarilerden büyük suç dosyaları

Yakalanan şüpheliler, aralarında Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Fas, Hollanda, Irak, İran, İtalya, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Rusya, Suriye, Türkmenistan ve Ürdün gibi ülkelerin de bulunduğu toplam 18 ülke tarafından İnterpol’ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı ile aranıyordu.

Operasyonlarda yakalanan şüphelilerin suçları arasında örgüt kurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, cinsel suçlar, belgede sahtecilik, dolandırıcılık, kara para aklama, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı bulunuyor.

Genc Gazete Polis Olu Soyucu Cete (6)

Yakalananlar sınır dışı edilecek

Yakalanan şüpheliler, emniyet ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu Türkiye'de bulunduğu tespit edilen suçlular olarak dikkat çekti.

Şüpheliler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Genc Gazete Polis Olu Soyucu Cete (3)

Uluslararası işbirliği ile suçlara darbe

Kuyu-21 operasyonları, Türkiye’nin uluslararası suçlarla mücadelede ne denli etkin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu tür operasyonlar, Türkiye’nin dünya genelinde suçla mücadelede önemli bir rol oynadığını göstermektedir.

Genc Gazete Polis Emniyet Kemerinizi Takın Kaza (2)

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Kaynak: İHA