Üniversiteli gençler KYK burs sonuçlarının açıklanmasını dört gözle beklerken. Gözler GSB tarafından yapacağı açıklamada. 2023-2024 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçların açıklanması için geri sayım başladı. Gözler GSB' nin resmi duyurusunda çevrilmiş durumda! Binlerce yüksek öğrenim öğrencileri olmak üzere Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi başvuru işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirdi. 

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Başvuru süresinden sonra adaylar, KYK burs/kredi başvuru sonuçlarına odaklandı. Geçen sene başvuru ve sonuçların açıklanma tarihlerini baz alınırsa GSB tarafından gelecek duyuru eli kulağında.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı KYK burs ve kredi başvurularını 12-19 Ekim tarihler arasına aldı. Yükseköğrenim programında eğitim gören öğrenciler de, başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirmiş oldu.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sonuçlar e - Devlet üzerinden öğrenilecek. Ayrıca geçtiğimiz günlerden itibaren burs ücretlerine gelen zam öğrencileri çok sevindirdi. Öğrencilere yeni zamlı ücret üzerinden Ekim ayı, Kasım ayı ve, Aralık ayı olmak üzere toplu halde yatırılacak.  Öğrenciler, burs ve kredilerini T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında bankadan çekebilecekler.

Geçtiğimiz günlerden itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan habere göre; lisans olmak üzere, yüksek lisans ve doktora burs ve kredi ücretlerine yeni zam geldiği açıklandı.

2023-2024 yılında yeni burs ve kredi tutarları ise şöyle olacak

Lisans öğrencileri 2000

Yüksek lisans 4000

Doktora 6000

Kredi ve Yurtlar Kurumu 2023-2024 burs/öğrenim kredisi başvuruları 12-19 Ekim tarihlerinde alındı. Sonuçlar henüz GSB tarafından henüz açıklanmadı.

Fakat, burs başvuruları geçtiğimiz yıl itibaren 15-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sonuçlar da 16 Aralık tarihinden itibaren erişime açıldı. 
Tarihler göz önüne alındığı zaman bu sene Kasım ayı başından itibaren sonuçların açıklanması bekleniyor.

Sonuçların açıklanmasıyla ile birlikte öğrenciler şu adresten üzerinden sorgulayacak; www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama