Genel

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem: Çevre İllerden de hissedildi

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem sabah saat 10.46'da 10.07 kilometre derinlikte gerçekleşti. Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat ve Adıyaman gibi birçok ilde de sarsıntı hissedildi.

Abone Ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, 10.46'da yerin 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşti ve Diyarbakır, Elazığ, Maraş, Tokat, Adıyaman gibi çevre illerde de hissedildi.

Belediye ve Yetkililerden Açıklamalar

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin ardından tüm ekiplerin sahada olduğunu ve şu ana kadar olumsuz bir durumun bildirilmediğini belirtti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de ekiplerin saha taramalarını sürdürdüğünü ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise deprem sonrası bölgedeki ekiplerin saha taramalarına başladığını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu da herhangi bir olumsuz durum olmadığını ve saha taramalarının devam ettiğini bildirdi.

Elazığ’da Okullar Tatil Edildi

Depremin ardından Elazığ’da okullar bir gün tatil edildi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, depremden etkilenen bölgelerde psikolojik destek çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

AFAD ve Bakan Kurum’dan Açıklamalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve ekiplerin teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 374 ihbar geldi. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ’da toplam 4 binada hasar tespit edilirken, Elazığ’da kısmi hasar gören bir binada 4 kişi sağ olarak kurtarıldı