Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanıyor?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın öncülüğünde gerçekleşecek olan toplantıda kurul üyeleriyle birlikte. Gerçekleşecek olan toplantıdan sonra...

Abone Ol

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın öncülüğünde gerçekleşecek olan toplantıda kurul üyeleriyle birlikte. Gerçekleşecek olan toplantıdan sonra karar açıklanacak.

Bugün saat 14.00'den itibaren kasım ayı faiz kararı açıklaması yapılacak.

Banka, son gerçekleşen toplantıda 500 baz puanlık faiz artırıma gittiğini dile getirmişti. Politika faizini yüzde 35'e kadar yükseldi. Bu anlamda ekonomistlerin beklentileri, faiz artırım devam edeceği 250 baz puanla birlikte devam etmesi bekleniyor.

Alınacak karar sonrasında yer alan metinde, verilecek olan önemli mesajlar da gelişmelerde beraberinde getirmiş olacak.

Enflasyon seyri, sadeleşme süreci ve daha çok sıkılaşmanın gidişatına yönelik konular yakından ele alınacak olup değerlendirilecek.

Yapılan son anket verilerine göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım düşünen ekonomistlerin politika faizi beklentileri, yüzde 37,50 ile yüzde 40,00 gibi dilimlerde devam etmekte. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi karşılığının ortalaması yüzde 40,00 oldu.

Geçen ay yapılan PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 30'dan yüzde 35'e kadar yükseltilmişti.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57