Türkiye genelinde beklenen, kış mevsimin artık iyice yaklaşmasıyla birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji Bu iller için uyarı verdi: Tüm yurdu...

Türkiye'nin birçok bölgesi, kış mevsimi hızla yaklaşmasıyla birlikte yoğun yağışların etkisine girmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan son tahminlerine göre, yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. 

Meteoroloji Bu iller için uyarı verdi: Tüm yurdu...

Kuzey yarım kürede kış mevsiminin başlamasına çok kısa bir zaman kala, özellikle Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilir.

Meteoroloji Bu iller için uyarı verdi: Tüm yurdu...

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa olmak üzere, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel olmakla birlikte kuvvetli yağışların olması bekleniyor. 

Bu durum da ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım düşmesi riskini daha çok artırıyor. Ayrıca, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden esmesi bekleniyor kuvvetli rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklıklarında ani değişiklik ve İstanbul'da sarı kodlu uyarı

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde hava sıcaklıkları 2 ila 8 derece azalması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 
Meteoroloji, İstanbul dahil olmak üzere 13 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak, kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

5 günlük hava durumu raporu ve hafta sonu beklentileri ise şöyle

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son 5 günlük hava durumu raporuna göre, İstanbul'da 17 Kasım Cuma günü yağışların durması bekleniyor, hafta sonu yağışların yeniden etkili olması tahmin ediliyor. Ülkenin bazı kesimlerinde karla karışık yağmurun başlaması bekleniyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57