Batı Karadeniz bölgesindeki Bartın olmak üzere, Sakarya, Zonguldak ve Düzce illerinde meydana gelmesi beklenen şiddetli rüzgar ile birlikte fırtına, yerel yönetimler tarafından yapılan resmi açıklamalarla halka duyuruldu.

Meteoroloji uyardı: Büyük fırtına geliyor

Bartın Valiliği'nin sosyal medya hesabın üzerinden yapılan paylaşımda, meteorolojik verilere göre, il genelinde güney, batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-70 km/saat), kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde esen rüzgarın, 25 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren 26 Kasım Pazar günü gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Büyük fırtına geliyor

Bu durumda, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi potansiyel olumsuzluklara karşı olabileceği belirtilerek, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji uyardı: Büyük fırtına geliyor

Sakarya Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, yarın sabah saatlerinden itibaren şehirde kuvvetli fırtına, 26 Kasım Pazar günü tam fırtına beklendiğini duyurdu. 

Olumsuz hava koşulların etkisi altına girmesiyle birlikte yaşanabilecek durumlara karşı vatandaşlardan dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Zonguldak Valiliği'nin sosyal medya hesabın üzerinden yapılan açıklamaya göre, hafta sonu fırtına/tam fırtına beklentisiyle ilgiliydi.

Çatı uçmasıyla birlikte, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riskine karşı vatandaşlara bir kez daha uyarıda bulunularak, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Düzce Valiliği de benzer şekilde, rüzgarın yarın şehirde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer fırtına, 26 Kasım Pazar günü etkisini iyice artırarak kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme, ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57