Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz bölgesinde saatteki hızı 75 kilometreyi bulması beklenen fırtına öncesinde uyarıda bulundu. Samsun Valiliği de sosyal medya üzerinden yapılan açıklama ile vatandaşları bilgilendirdi.

Samsun Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Orta Karadeniz’de (İnebolu-Bafra arası), rüzgarın 26 Aralık ilk saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda ise "Denizlerimizde kısa süreli fırtına bekleniyor" başlığı altında şu ifadelere yer verildi: "Orta Karadeniz’de (İnebolu-Bafra arasında) rüzgarın 26 Aralık Salı günü ilk saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetlerinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunmalıdır."

Vatandaşların güvenliği açısından alınan bu önlemler, olası olumsuz hava koşullarına karşı duyarlılık ve tedbirli davranışı teşvik etmek amacını taşımaktadır.