Asayiş

Milletvekilinin aracında kaçak elektronik sigara aparatları ele geçirildi

CHP Milletvekili Ediz Ün’ün aracında yüzlerce kaçak elektronik sigara aparatı bulundu. Milletvekili, olaydan haberi olmadığını belirtti.

Abone Ol

Edirne’de CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait olduğu belirlenen bir araçta yapılan aramada yüzlerce kaçak elektronik sigara aparatı ele geçirildi.

Olayın ardından milletvekili Ün, kaçakçılıkla ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını ve şoförlerinden birinin hatası sonucu böyle bir durumun yaşandığını açıkladı.

Şüpheli araç polis kontrolüne takıldı

Edirne’de polis ekipleri, siren düzeneği bulunan bir cipi şüphe üzerine durdurdu. 34 EKE 86 plakalı aracın, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’e ait olduğu tespit edildi.

Araçta yapılan aramada, 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti ve çok sayıda başka kaçak elektronik sigara parçaları bulundu.

Araçta bulunan milletvekili şoförü Fatih A. ve yanında bulunan Ç.R.Ç. gözaltına alındı.

Milletvekili Ün duruma açıklık getirdi

Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, kaçak ürünlerden haberi olmadığını ve suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Araçta kaçak ürünlerin bulunmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Ün, aracın bakımı için şoförü Fatih A.’ya teslim edildiğini söyledi.

"Şoförlerimden birinin bir cahilliği sonucu böyle bir olay yaşanmıştır. En büyük üzüntüm CHP'nin adının böyle bir olayda kullanılıyor olmasıdır."

Araca gizlice kaçak ürünler yüklenmiş

Ün, olayın detaylarını paylaşarak şoförü Fatih A.’nın aracı bir başka kişiyle birlikte İstanbul’a götürmek istediğini belirtti.

Şoförün araca kaçak elektronik sigara kitleri ve aparatlar yüklediği ve milletvekilinin bu durumdan habersiz olduğu açıklandı.

Ün, kolluk kuvvetleriyle iş birliği yaparak aracın aranmasına izin verdiğini ve kaçak ürünlerin tespit edilmesine katkı sağladığını dile getirdi.

Adli süreç devam ediyor

Milletvekili, bu olayın tamamen bilgisi dışında gerçekleştiğini ve olayın sorumluları hakkında adli sürecin başladığını açıkladı.

Şoförler Fatih A. ve Ç.R.Ç. gümrük kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ün, suçlular hakkında gerekli tüm yasal işlemlerin yapılmasını talep ettiğini ve sürecin takipçisi olacağını vurguladı.

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!