Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, eğitim sisteminin çağın gerekliliklerine ayak uydurabilmesi için müfredatın ve eğitim yapılarının sık sık güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Tekin, "Müfredatımızı da çok sık değiştirmeliyiz. Mimari yapılarımızdan tutun teknolojik altyapımıza kadar her şeyi değiştirmemiz gerekiyor" dedi.
Üsküdar’da Enstitü Sosyal Lisansüstü Çalışmalar Kütüphanesinde düzenlenen "İki Nokta Buluşmaları" programında “Geleceğin Eğitimini Yönetmek: Riskler ve İmkânlar” konulu söyleşiye katılan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"Milli Eğitim Akademisi lisansüstü diploma vermeyecek"
Bakan Tekin, söyleşide Milli Eğitim Akademisi hakkında çıkan yanlış anlaşılmalara da açıklık getirdi. Akademinin lisansüstü eğitim diploması vermeyeceğini vurgulayan Tekin, "Ben Milli Eğitim Bakanlığıyım. Başka bir kurumdan benim alanımla ilgili bir şey yapılmasına nasıl karşıysam, benim de lisansüstü diploma verme yetkim yok. Milli Eğitim Akademisi bu anlamda diploma veren bir kurum olmayacak. Böyle bir çalışmamız da hiç olmadı, olmayacak da" ifadelerini kullandı.
“Eğitimde değişimi engelleyen zihniyet, çağı ıskalatır”
Güncel gelişmelere ayak uydurmak adına eğitim sisteminde değişimin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Tekin, “Her şeyi çok değiştiriyorsunuz” eleştirilerine karşılık olarak, “Milli Eğitim Bakanlığı bu anlamda çok sık değişiklik yapmak zorunda. Müfredatımızı da çok sık değiştirmeliyiz. Aksi halde çağı ıskalarız ve geleceğin eğitimini yakalayamayız" dedi.
"Öğretmenlerimiz çok iyi, ancak güncel gelişmeleri takip edebilecekleri mekanizma eksik"
Bakan Tekin, öğretmen profiline yönelik olumlu değerlendirmelerde bulunarak, “Bizim çok iyi bir öğretmen profilimiz var. Ancak öğretmenlerin kendilerini sürekli yenileyebilecekleri bir sistem oluşturulmalı. Güncel gelişmeleri takip etmezsek öğretmenlerimiz çocuklara yeni bilgileri aktaramaz ve sistemden kopar” dedi.