Ekonomi

Milyonlarca Emeklileri sevindirecek işte o haber

Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaşın sabırsızlık içinde beklediği müjdeli haber nihayet duyuruldu.

Abone Ol

Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaşın sabırsızlık içinde beklediği müjdeli haber nihayet duyuruldu.

Emeklileri yine çok sevindirecek olan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ile birlikte 15 Kasım tarihine kadar tek seferlik olmak üzere toplam 5.000 TL'nin hesaplara yatırılacağı duyuruldu.

Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemine binaen sunulan bu özel ikramiyenin, emeklilik maaşları ile birlikte, hiçbir ek işleme gerek kalmadan otomatik olarak yatırılacağı söylendi. 

Emekliler, bu özel ödemelerini banka hesaplarından veya Türkiye genelinde yaygın bir ağa sahip olan PTT şubeleri üzerinden kolaylıkla çekebilecekler.

Emeklilik dönemi daha çok rahata geçecek

Emeklilik, birçok kişi için rahat ve huzurlu bir yaşam dönemini söyler. Çalışma hayatının yoğun temposundan uzaklaşarak, sevdikleriyle daha çok vakit geçirme, hobilerine zaman ayırma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını daha rahat karşılama şansı bulurlar. 

Maaşların sınırlı olmasıyla birlikte bu dönemi bekledikleri gibi geçiremeyen emeklilere yönelik bu tür destekler büyük önem arz etmekte. toplam 5.000 TL'lik Cumhuriyet ikramiyesi, tam da bu ihtiyaca yönelik olarak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Emekliler ne diyor?

Sokakta yaşayan emekli vatandaşlarla yapılan röportajlarda, bir çok kişi bu ödemenin kendi bütçelerine önemli bir katkı sağlayacağını ve Ocak ayında yapılan zam öncesi bu ikramiyenin moral verdiği söyleniyor. 

Kimileri ödemeyi borçlarını kapatmak için kullanmayı, kimileri uzun süredir erteledikleri bir ihtiyaçlarını gidermek ya da kendilerine ve sevdiklerine küçük bir tatil armağan etmek için planladıklarını dile getiriyor.