A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi'nde deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalarak turnuvaya temkinli bir başlangıç yaptı. Teknik direktör Vincenzo Montella, maç sonrası yaptığı açıklamalarda kazanamamanın da futbolun bir gerçeği olduğunu vurguladı.

“Futbolda her zaman kazanmak istiyoruz ama kazanamadığınız maçlarda da kaybetmemek çok önemli.”

Genc Gazete Milli Takim Cumhurbaskani Erdogan (8)

Montella, Galler deplasmanında alınan beraberlikten memnun

Montella, 10 kişi kalmalarına rağmen takımın gösterdiği dirençten memnun olduğunu belirterek, "Rakibimiz topa sahip olma konusunda ilk yarıda bizden üstündü, ancak tehlikeli pozisyon yaratamadılar. Futbolcularım fiziksel ve zihinsel olarak yorgundu, Avrupa Şampiyonası’ndan sonra çok az dinlenme fırsatı buldular" dedi.

Genc Gazete Milli Takim Turkiye Portekiz (1)

İzlanda maçı öncesi dikkatli olmak gerektiğini belirtti

İki gün sonra İzlanda ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını belirten Montella, "İzlanda, son maçında İngiltere’yi yendi. Bu, ne kadar zorlu bir rakiple karşılaşacağımızın göstergesi. Ancak bu zorlukları aşacak güce sahibiz" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı, Galler Maçının Hazırlıklarına Başladı

Deplasmanda alınan beraberlik, Milli takım için olumsuz değil

Montella, özellikle deplasmanda kaybetmemenin önemine değinerek, "Her zaman galibiyet arzusuyla sahaya çıkıyoruz, fakat bu maçta kaybetmemek de bizim için bir kazançtır. Topa sahip olma konusunda daha iyi olabilirdik, ama şartlar gereği bunu tam anlamıyla başaramadık" dedi.

Genc Gazete Milli Takim Hakan Calhanoglu

Barış Alper Yılmaz’ın kırmızı kartı, planları değiştirdi

Barış Alper Yılmaz’ın kırmızı kartı sonrası takımın daha kontrollü bir oyuna yönelmek zorunda kaldığını belirten Montella, "Hakan Çalhanoğlu'nu oyuna almak üzereyken bu kart geldi. Hakem kararları son zamanlarda bizim için pek de şanslı olmadı" diye konuştu.

Bursa’da Milli Heyecan Için Dev Ekranlar Kurulmayacak Gencgazete

Golcüsüz sistem eleştirilerine yanıt verdi

Son olarak klasik bir golcüyle oynamak yerine herkesin katkı sağladığı bir sistemle başarıyı hedeflediğini vurgulayan Montella, "Avrupa Şampiyonası’nda en çok gol atan takımlardan biriydik. Klasik bir golcüyle mi kaybetmek istersiniz, yoksa her oyuncunun gol attığı bir sistemle başarılı olmak mı sizi mutlu eder?" şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Genc Gazete A Milli Futbol Takimi (2)

Spor haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: İHA