Araç içi kamerası, silah zoruyla rehin alınan bir taksicinin, hayatını kaybetmesine neden olan trajik anların detaylarını ortaya koydu.

Karanlık Geçmiş, Tehlikeli Yolculuk

Cinayetin Şok Edici Detayları

taksici cinayet (3)

14 Ekim'de, müşteri kisvesi altında bir taksiciye yaklaşan Mustafa G., tartışma esnasında silahını çekerek sürücü Murat Karaca'yı tehdit etti. Kaçmaya çalışan Karaca, silahla defalarca ateş edilmesi sonucu hayatını kaybetti. Bu vahim olay, güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

taksici cinayet (2)

Dramatik Diyaloglar ve Tehdit

Taksiye binen Mustafa G.'nin, 'Cemale niye yanlış yaptın' dediği ve tabancasını çıkardığı, şaşıran Murat Karaca'nın 'Cemal benim kardeşim, ben mi tokat attım' şeklinde cevap verdiği görüldü. Mustafa G.'nin,'Gidelim yanına bakalım kardeşin mi ?, adam kardeşine tokat atar mı ?' ithamı üzerine Murat Karaca'nın taksiyi durdurduğu kaydedildi. Mustafa G.'nin, 'Devam et kafana sıktırma, yürümezsen kafana sıkacağım 3 dakikan var. Benim için fark etmez orası burası' ısrarı üzerine taksiyi hareket ettiren Murat Karaca, 'Ben Niyazi amcanın ekmeğini yemiş adamım' ifadelerini kullandı. Mustafa G.'nin ise 'Ekmeğini yediğin adamın oğluna niye tokat atıyorsun o zaman, ayıp değil mi sana abi dedik yola çıktık, adama karısının yanında niye tokat atıyorsun?' şeklinde konuştu.
AW063252_01
Murat Karaca'nın, telefonu çaldığı bunun üzerine Mustafa G.'nin ‘Telefona herhangi bir şeye bakarsan sıkacağım kafana, bak yazık olur sana' dediği görüntüler yer aldı. Devamında, ‘Şuna bakayım, Cemal abi’ diyen Murat Karaca'nın, Mustafa G. tarafından, ‘Ben sana söylüyorum yazık olur sana' diyerek tehdit edildiği kayıt altına alındı. ‘Sen hayırdır ya biz sana abi diyoruz sen bizim kardeşimize, kime güveneceğiz biz’ şeklinde konuşan Mustafa G.’ye, Murat Karaca, ‘Ben sana yanlış yapacak adam mıyım’ şeklinde cevap verdi. Mustafa G.’nin, ‘Sen bana değil kardeşime yapıyorsun, atmadın mı tokat’ ithamına Murat Karaca’nın, ‘Ben ona tokat atmadım’ dedi. Kamera kayıtlarında, Mustafa G.'nin, ‘Yetim miyiz ? hayırdır olum biz sana yanlış mı yaptık kızına, karına bir şey mi yaptık, yürü sıkacağım ’ diye bağırdığı anlar yer aldı.

taksici cinayet (2)

Murat Karaca'nın talihsiz sona sürüklenmesine sebep olan diyaloglar, araç içi kamerasına yansıdı. Mustafa G.'nin, Murat Karaca'ya yönelik ağır ithamları ve tehditleri, cinayetin ne derece planlı olduğunu gözler önüne seriyor.

taksici cinayet (5)

Ölümcül Anlar Kamerada

Murat Karaca, tabancayı almaya çalışırken 10 el ateş edildiği ve çaresizce hayatını kaybettiği o dehşet dolu anlar, araç içi kamerada kayıt altına alındı.

taksici cinayet (6)

Katilin Karanlık Geçmişi

Mustafa G.'nin geçmişte de benzer bir suç işlediği ve şartlı tahliye ile serbest bırakıldığı ortaya çıktı, bu bilgi kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

taksici cinayet (7)

Araç içi kamerasına yansıyan görüntüde, Murat Karaca’nın arka koltukta ki Mustafa G.’nin elinden tabancayı hamle yaptığı esnada 10 el kurşunun hedefi olduğu anlar yer aldı. Kamera kaydının devamında, Mustafa G.’nin kaçtığı, çevredeki vatandaşın ise ‘yakalayın onu silahı var polisi arayın, vurdu gitti' dediği anlar görüldü.

taksici cinayet (8)
Öte yandan Mustafa G.'nin, 2 Haziran 2016 yılında Karamürsel Bey Mezarlığı yakındaki bir kahvehanede tartıştığı Müjdat Kocabaş'ı bıçaklayarak öldürdüğü ve şartlı tahliye ile cezaevinden çıktığı aktarılmıştı.

İnegöl’de Sahte Altınla Dolandırıcılık Yapan Şüpheli KOM Ekiplerince Yakalandı İnegöl’de Sahte Altınla Dolandırıcılık Yapan Şüpheli KOM Ekiplerince Yakalandı

taksici cinayet (9)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR