6 Şubat depremlerinin yıldönümüne günler kala, Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan endişe verici bir açıklama geldi. İki deprem uzmanı, Hakkari'de meydana gelebilecek 7 büyüklüğünde bir deprem konusunda uyarılarda bulundu. Son olarak Hakkari Yüksekova'da yaşanan 4,3 büyüklüğündeki deprem, bölge halkını tedirgin etti.

Uzmanlardan Deprem Uyarısı

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hakkari'de büyük bir depremin olabileceğine dair uyarılarını yineledi. Her iki uzman da, bölgedeki sismik aktivitenin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Naci Görür'ün Analizi

"Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'ndaki stres alanı değişimi, Hakkari'de büyük bir deprem riskini artırıyor." Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede meydana gelen stres alanı değişikliğine dikkat çekti.

Ahmet Ercan'ın Değerlendirmesi

Jeofizik Y.Müh. Prof. Övgün Ahmet Ercan, bölgenin deprem açısından yüksek risk taşıdığını ve alınacak önlemlerin hayati önem taşıdığını vurguladı. Ercan, vatandaşları ve yetkilileri olası büyük bir depreme karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

Editör: Fırat Çelik