Şırnak'ta bir lisede görev yapan müzik öğretmeni, öğrencilerine müstehcen içerikli bir şarkı söyletip, bunu sosyal medya hesabında paylaşınca büyük tepki çekti.
Olay, Şırnak merkezdeki Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, müzik öğretmeni R.T.Ç., 14 Mart’ta gerçekleştirdiği müzik dersi sırasında öğrencilerine müstehcen ifadeler içeren bir şarkıyı söyletip, bunu sınıf ortamında video kaydına aldı. Videoda şarkının ekrana yansıtılmış kapak görselinde ise şiddet içerikli bir görselin yer aldığı görüldü.
Söz konusu görüntüler, öğretmen R.T.Ç. tarafından sosyal medya hesabında paylaşıldı. Paylaşım kısa sürede tepki toplarken, öğretmen gelen eleştiriler sonrası paylaşımı kaldırdı. Ancak olayın yankıları büyüyünce, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü 28 Mart tarihinde öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.
Öte yandan öğretmenin sosyal medya hesaplarında daha önce silahlı paylaşımlarda bulunduğu da ortaya çıktı. Veliler ve sosyal medya kullanıcıları, öğretmenin mesleki etikle bağdaşmayan davranışları nedeniyle görevden el çektirilmesi gerektiğini savunurken, konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığı bildirildi.