Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu Ağaç, İŞKUR Toplum Yararına Programları kapsamında temizlik görevlisi olarak çalıştıktan sonra bu yıl atanarak öğretmenlik hayalini gerçekleştirdi.

"Temizlik Görevlisiyken Öğretmen Arkadaşları Gördükçe Heyecanlanıyordum"

"Öğretmen Arkadaşları Görünce Özeniyordum"

Ağaç, atanana kadar temizlik görevlisi olarak çalıştığını belirterek, "Bu süre zarfında öğretmen arkadaşları görünce özeniyordum, kendim de onlar gibi derse girip çıkmak istiyordum." dedi.

egitim ogretmen hizmetli (4)

"Hayallerinizden Vazgeçmeyin"

Ağaç, öğretmenlik hayalinden vazgeçmeyen herkese seslenerek, "Merkezdeki okuma yazma kursunda öğretmenlik yaptım ve şimdi Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerime Türk Dili ve Edebiyatı dersi anlatıyorum. Hiçbir öğretmen adayı hayalinden vazgeçmesin. Sürekli çabalasınlar. Bu süreçte çalışabilirler ve kurslara gidebilirler. Temizlik görevlisiyken öğretmen arkadaşlarımı gördüğümde çok heyecanlanıyordum. 'Onlar gibi olabilecek miyim, onlar gibi derse girebilecek miyim' diye düşünüyordum. Onların da başarabileceklerini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

egitim ogretmen hizmetli (2)

"Alın Teri Dökülen Her İş Değerlidir"

Ağaç, temizlik personeli olarak çalışmaktan hiç gocunmadığını ifade ederek, "Okulda olmak bana mutluluk veriyor. Temizlik personeli olarak okulda bulunduğum için de mutlu olurdum. Yaz tatilleri olurdu o zaman okuldan gitmek istemezdim, okul devam etsin isterdim. Okulda temizlik personeli olarak çalışırken hiç gocunmadım şimdi öğretmenlik yapıyorum. Öğretmen olsak bile kendimizi geliştirmeliyiz. Okumanın kendini geliştirmenin yaşı yok. Her öğretmen aslına öğrencidir her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz."" dedi.

Elif Ağaç, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayarak, "Her öğretmen aslında öğrencidir; her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz." diyerek genç öğretmenlere ilham kaynağı oldu.

egitim ogretmen hizmetli (3)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR