AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda erken seçim ve emekli aylıkları konularına değindi. Çelik, erken seçimin gündemlerinde olmadığını ve bu tartışmaların muhatabı olmadıklarını vurguladı. Ayrıca, en düşük emekli aylığına ilişkin çalışmaların sürdüğünü ancak henüz bir karar verilmediğini belirtti.

Erken Seçim Tartışmaları

Ömer Çelik, “Bizim açımızdan 14-28 ve 31 Mart seçimleri geçtikten sonra seçim dönemi kapanmıştır. Önümüzde 4 yıllık dönem vardır. Muhalefet partilerinin erken seçimi gündeme getirme çabaları kendi aralarındaki iç mücadeleyi yönetmeye yöneliktir. Biz erken seçim tartışmalarının hiçbir şekilde muhatabı değiliz. Milli irade kararını vermiştir ve önümüzdeki dönemi milletimize hizmet etmek için en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu tartışmaları gereksiz görüyoruz ve toplumumuzun her kesiminin planlarını buna göre yapması gerektiğini ifade ediyoruz” dedi.

Emekli Aylığı Çalışmaları

Basın mensuplarının emekli aylıklarına ilişkin sorularını yanıtlayan Çelik, “Konu üzerinde çalışmalar devam ediyor. Henüz bir karar verilmiş değil. Bugün ve yarın da devam edecek. Bir karar verilemediği için şu an 'şu sonuç çıktı' diyemeyiz. Orta Vadeli Program'ın korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan-Esad Görüşmesi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olası görüşmesine ilişkin sorulan bir soruya ise Çelik, “Davetin gerçekleşmesi ve nerede olacağı, eylem planı çerçevesinde muhataplarımızla mutabakata vararak söz konusu olacaktır. Şu anda davet gerçekleşmemiştir, yer ve zaman konusunda herhangi bir netlik yoktur” yanıtını verdi.

Merih Demiral’a Verilen Ceza

UEFA tarafından milli takım oyuncusu Merih Demiral’a verilen ceza hakkında da konuşan Çelik, “Milli takımımızı en güçlü şekilde tebrik ediyoruz. Merih Demiral’a verilen ceza asla kabul edilemez. Bu cezanın UEFA Disiplin Kurulu tarafından açıklanmadan önce bazı yerlerde yayınlanması, bunun üzerinde bir siyasi gölge olduğunu net bir şekilde gösteriyor” dedi.

Kaynak: yeniarayis.com