Osmangazi Belediyesi, kırsal mahallelerde kültür ve sanat dolu etkinliklerle vatandaşları buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Gökçeören Mahallesi’nde başlayan etkinliklerin ikinci durağı Çağlayan Mahallesi oldu. Etkinlik, okul bahçesinde çocuklara yönelik renkli ve eğlenceli aktivitelerle başladı. Sokak oyunları, şişme oyun parkurları, yüz boyama, palyaço gösterisi gibi aktivitelerle çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi.

Rekabet ve Heyecan Dolu Anlar

Yetişkinler için düzenlenen tavla turnuvası ve yemek yarışması büyük ilgi gördü. Tavla turnuvasında Metin Argın birinci oldu. Yemek yarışmasında ise Emel Acar, 'Bamya Çorbası' ile birincilik kazandı. İkinci Nesrin Kaya 'Üzüm Sarması' ile, üçüncü ise Sevilay Balaban 'Zeytin Dolması' ile oldu. Kazananlara çeşitli hediyeler verildi.

Müzik ve Dans ile Coşku Zirvede

Etkinliğin sonunda Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Mahalle sakinleri türkülere eşlik ederek, dans ederek eğlendi. Belediye Başkan Vekili Necati Gezer, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve Belediye Meclis Üyesi Recep Çohan da etkinliğe katılarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

Kaynak: İHA