ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih sürecini başlattı. KPSS'ye katılan adaylar, tercih ekranlarına bugünden itibaren 27 Aralık'a kadar erişim sağlayabilecekler.

ÖSYM tercih duyurusunu yaptı: Son tarih ne zaman?

ÖSYM'nin internet adresinde paylaşılan KPSS-2023/2 tercih kılavuzu, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının açık kadro ve pozisyonlarına görevlendirilmek üzere adaylara ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerine özel tercih yapma imkanı sunuyor.

ÖSYM tercih duyurusunu yaptı: Son tarih ne zaman?

Bu doğrultuda, kamu görevlerine ilk defa atanacak adaylardan, genel yönetmelik hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için tercih yapmaları bekleniyor.

KPSS-2023/2 tercih kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeylerinde tercih yapılabilecek çeşitli kadro ve pozisyonlar detaylı bir şekilde yer alıyor.

Tercih başvuruları, 27 Aralık saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirilebilecek. Adaylar, belirtilen tarih ve saate kadar tercihlerini yaparak kamu görevlerine atanma sürecine dahil olabilecekler.

Editör: İHSAN KURAN