Asayiş

Oto yedek parçası almak isteyenleri eve kurdukları sahte çağrı merkeziyle dolandırdılar

İstanbul’da bir eve sahte çağrı merkezi kurarak ucuz yedek parça ilanlarıyla vatandaşları dolandıran çete, Bursa polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Loading...

Abone Ol

Alışveriş sitelerinde sahte ilanlarla büyük vurgun

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, İstanbul Üsküdar'da bir evde kurulan sahte çağrı merkezini hedef aldı. Çete, popüler bir alışveriş sitesi olan Sahibinden.com’da piyasanın altında fiyatlarla otomobil yedek parçaları satıyormuş gibi ilanlar yayımladı. İlanlarla iletişime geçen vatandaşları, sahte param güvende sayfasına yönlendirerek dolandırdılar.

Film gibi operasyonla çete çökertildi

Bursa polisinin sabaha karşı düzenlediği operasyonda, zanlılar koçbaşıyla kırılan kapıların ardında yakalandı. Çete üyeleri, vatandaşlardan bir ödeme alırken "transfer sırasında hata oluştu" şeklinde mesajlar göndererek tekrar ödeme almaya çalıştı. Bu yöntemle 50'den fazla kişiyi dolandırdıkları belirlendi.

Polis, telefon numarasını izleyerek çeteyi yakaladı

Bursa’da oto tamircileri ve diğer birçok kişi, çetenin kurduğu bu tuzağa düşerek dolandırıldıklarını polise ihbar etti. Polis, dolandırıcıların kullandığı telefon numaralarını izleyerek, çetenin Üsküdar'da bir evde sahte çağrı merkezi kurduğunu tespit etti.

"Sahte çağrı merkezini kullanan çete, vatandaşları kandırarak 10 milyon liralık dolandırıcılık yaptı."

Çete üyeleri yakalandı, iki kişi tutuklandı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde düzenlenen operasyonda, M.K.(22), A.C.(27), Y.S.(19), M.O.A.(26) ve M.A.(22) isimli kişiler gözaltına alındı. Zanlılardan M.K. ve A.C. tutuklanırken, diğer üç şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Polis operasyonunda çok sayıda laptop, telefon ve GSM hattına el konuldu.

Bursa haberleri için TIKLAYIN!