Karadeniz’de palamut sezonu bu yıl erken başladı ve kıyı balıkçılarının yüzü güldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 15-31 Ağustos tarihleri arasında palamut avcılığına izin verilmesiyle birlikte denize açılan balıkçılar, oltalarıyla yakaladıkları palamutları tezgâhlara taşımaya başladı.

Trabzon Balık Hali’nde, taze palamutların tezgâhlarda yerini almasıyla vatandaşların ilgisi de yoğunlaştı.

Genc Gazete Palamut Bereketiyle Geldi; Balıkçıların Yüzü Gülüyor! (3)

Bu Yıl Palamut Sezonu Bereketli Geçecek mi?

Geçen yıl bu dönemde neredeyse hiç palamut avlayamayan balıkçılar, bu yıl erken gelen bolluktan oldukça memnun. Balıkçı esnaflarından Cem Yazıcı, bu sezonun umut verici başladığını belirterek, palamutların erken görünmesinin kendilerini sevindirdiğini dile getirdi.

Yazıcı, “Geçen sene bu zamanlarda palamut bulmak neredeyse imkânsızdı, bu yıl ise erken başladık ve bereketli bir sezon bizi bekliyor gibi görünüyor,” dedi.

Genc Gazete Palamut Bereketiyle Geldi; Balıkçıların Yüzü Gülüyor! (4)

Kıyı Balıkçılığı Palamut Avcılığına Hız Kazandırdı

Kıyı balıkçılarının olta, çapari ve diğer ağ yöntemleriyle avladıkları palamutlar, bu yıl tezgâhları dolduruyor. Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, bu yılki avın iyi gittiğini ve sezonun ilerleyen dönemlerinde daha da iyi olmasını beklediklerini belirtti. Çoğalmış, “Bu yıl palamut avcılığı hızlı başladı ve bu hızın sezon boyunca devam etmesini umuyoruz,” dedi.

“Bu sene Allah’ın izniyle güzel bir sezon olacak.”

Balıkçıların umut dolu açıklamaları, bu yıl palamut sevenlerin sofralarında bolca balık bulabileceğinin sinyalini veriyor. Hem balıkçılar hem de vatandaşlar, bu yıl palamut avcılığının bol ve bereketli geçmesini bekliyor. Erken başlayan palamut avı, Karadeniz’in bereketli sularında balıkçıları sevindirdi.

Genc Gazete Palamut Bereketiyle Geldi; Balıkçıların Yüzü Gülüyor! (1)

Vatandaşlar Tezgâhlara Akın Ediyor

Palamutların tezgâhlarda yerini almasıyla birlikte vatandaşlar da balık haline akın etti. Taze palamutları almak isteyenler, Trabzon Balık Hali’nde yoğun bir ilgi gösteriyor. Geçen yıl yaşanan balık kıtlığının ardından bu yıl palamut bolluğu, vatandaşlar arasında büyük bir memnuniyet yarattı. Sezonun geri kalanında da bu bolluğun devam etmesi bekleniyor.

AA-20230920-32195202-32195201-KARADENIZDE_PALAMUT_AGLARA_TAKILDI

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Kaynak: İHA