Patatesli Ispanak Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:

 ⦁ 3 adet patates

 ⦁ 2 çorba kaşığı un

 ⦁ 1 tutam ıspanak yaprağı (tercih edilen ıspanak yoğunluğuna göre)

 ⦁ 1 adet kuru soğan

 ⦁ 2 diş sarımsak

 ⦁ 2 çorba kaşığı yoğurt

 ⦁ Sıvıyağ

 ⦁ Kırmızı biber

 ⦁ Su, tuz

 Patatesli Ispanak Çorbasının Hazırlanışı:

 1- Ispanak yapraklarını güzelce yıkayarak, süzülmeye bırakalım. Suyu süzüldükten sonra ince ince doğrayalım.

 2- Patateslerin kabuğunu soyarak, küp küp doğrayalım.

 3- Bir tencereye sıvıyağı koyup, ince doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı ilave ederek kavuralım.

 4- Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine, küp küp doğramış olduğumuz patatesleri de ilave ederek üzerine mümkünse sıcak su ilave edelim. Patatesler pişene kadar kaynamaya bırakalım.

 5- Bir kaba un ve yoğurdu koyalım. Bir bardak kadar soğuk su ekleyerek iyice çırpalım. Üzerine bir bardak da sıcak su ilave ederek terbiyeyi ılık hale getirelim.

 6- Pişmiş olan patatesleri blender ile iyice püre haline getirelim. Biraz daha sıcak su ilave ederek, hazırlamış olduğumuz terbiyemizi de yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave ederek karıştıralım.

 7- Tuzunu ekleyerek, su ayarını kontrol edelim. İhtiyaç varsa bir miktar daha sıcak su ekleyelim. Kısık ateşte 7-8 dakika daha kaynattıktan sonra, ince ince doğradığmız ıspanaklarımızı da ilave edelim. Bu şekilde bir dakika daha kaynatalım.

 8- Küçük bir tavaya sıvıyağ koyarak tencerenin altını açalım, kırmızı biberi ilave edip az karıştırıp tenceremizin altını kapatalım.

 9- Pişen çorbamızı servis tabaklarına aldıktan sonra, üzerine kırmızı biberli yağımızı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun...

Editör: Fırat Çelik