Ardahan’ın serhat ilçesi Posof’un Türkgözü Mahallesi’nde yetiştirilen dev kabak, büyüklüğüyle görenleri adeta büyülüyor.

36 kilogram ağırlığındaki kabak, yerel halkın olduğu kadar ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu. Yüksek rakımı ve verimli topraklarıyla bilinen bu köyde, bu boyutta bir kabak görmek oldukça şaşırtıcı bulundu.

Genc Gazete Posof'ta Dev Kabak (1)

Kabağı kaldırmakta zorlandılar

Türkgözü Mahallesi’ndeki bir markette sergilenen dev kabak, market sahibi Kemal Elkılıç’ın bile ilgisini çekti. Elkılıç, kabağı ilk defa gördüğünde onu kaldırmakta zorlandığını belirtti. “Böyle devasa bir kabağı ilk kez görüyorum. Posof’ta yetiştirilmesi ise ayrıca gurur verici,” diye ekledi.

Kantarın başında şaşkınlık yaşandı

Kabağı tartmak isteyen vatandaşlar kantarın başına geldiklerinde tam 36 kilogramı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bölgede böylesi bir büyüklükte sebze yetiştirilmesi alışılmış bir durum olmadığı için bu kabak köylüler ve ziyaretçiler tarafından merakla incelenmeye devam ediyor.

“Böyle devasa bir kabağı ilk kez görüyorum. Posof’ta yetiştirilmesi ise ayrıca gurur verici.” – Kemal Elkılıç

Türkgözü’nde dev kabak gündemde

Posof’un yüksek rakımı ve tarıma elverişli koşulları, bu devasa sebzenin yetişmesine olanak sağladı. Özellikle Türkgözü Mahallesi, yerel tarım ürünleri ile bilinirken, bu dev kabak köyün adını daha da duyurabilir.

Genc Gazete Posof'ta Dev Kabak (3)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA