Rüyada cenabet olmak, rüyada cünüplük ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri Rüyada cenabet olmak, rüyada cünüplük ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri

Rüyada ata binmek, günlük yaşantımızda ulaşmak istediğimiz hedeflere, sahip olmak istediğimiz güce ve kontrol arzusuna dair ipuçları sunar.

Rüyada ata binmek

İhya'ya göre, rüyada at, eşşek gibi geleneksel binicilik hayvanlarına binmek, izzet ve saltanata işaret ederken, bu hayvanlara eyer ve semersiz binmek, nefse uymayı temsil eder. Ters binmek ise, fıtrata aykırı davranışları ve öğüt dinlememeyi simgeler.

Genç Gazete Rüyada Ata Binmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (1)

Rüyada Hayvanların Sırtında Yolculuk ne anlama gelir?

Koyun gibi evcil ancak binicilik için uygun olmayan hayvanlara binmek, insanlara zulmetmeyi; vahşi hayvanlara binmek ise nefsin azgınlığını ifade eder. Ehli olmadan ata binmek, bireyin nefse hakimiyeti ile ilgili çelişkileri ortaya koyar.

Genç Gazete Rüyada Ata Binmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (3)

Rüyada Araç Kullanmak ne anlama gelir?

Ehil olanın özel otomobile binmesi, izzet ve saltanatın yanı sıra hayra işaret ederken; ehil olmayanın binmesi, arzuların gerçekleşmesi veya kederi temsil edebilir.

Mutat olmayan araçlara binmek, nefse uymayı; meslek gereği biniyorsa, kazanç ve hayra delalet eder.

Genç Gazete Rüyada Ata Binmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (4)

Rüyada omuza çıkmak ne anlama gelir?

Bir kimsenin omuzuna zorla binmek, ona haksızlık yapmaya; rızası ile olursa, sıkıntıların paylaşılmasına işaret eder. Buluta, yıldıza veya aya binmek ise, izzet ve yüceliği temsil eder.

Molla Cami ve Diyanet'in yorumları, rüyada hayvana binmenin, nefse uymakla veya ona hakim olmakla ilişkilendirildiğini belirtir.
Güzel binmek, kendini ve durumu kontrol altına almayı simgelerken, beceriksizce binmek, nefsin isteklerine yenik düşmeyi ifade eder.

Genç Gazete Rüyada Ata Binmek Ne Anlama Gelir Dini Rüya Tabirleri (5)

Rüyada Güneşe, Ağaçlara ve Yıldızlara Tırmanmak ne anlama gelir?

Rüyada; Güneşe binmek, kahırla beraber iyilik yapmayı;

meyveli ağaç dalına binmek, varlıklı birinden yararlanmayı;

meyvesiz ağaca binmek ise, cimri veya yoksul birine yaklaşmayı simgeler.

Zayıf ve ince dalara binmek, çocuk terbiyesinde sertliğe veya mücadeleye işaret eder.

eşşek (5)Nablusi'nin rüya tabiri: Bir kimse rüyada bir hayvana bindiğini görse, nefsine uyar. Rüyada bütün hayvanlara binmek, izzet ve saltanattır. Rüyada iyi beceremeyerek bir ata bindiğini görse nefsinin isteklerine tabi olur. Eğer güzel biner, kendini ve atı iyi tutarsa, o kimse nefsine hakim olur

Kaynak: Ayhan Talha Bayraktar