Rüyada çamur görmek

Rüyada çamur görmek, farklı yorumlarla karşımıza çıkar. Rüyada görülen çamur, İslam alimleri tarafından din, mala ve kazanca işaret ederken, bazı yorumlarda ise hastalık, keder ve üzüntüye delalet eder.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (12)

İhya'ya Göre Rüyada Çamur Görmek

“Çamur görmek din ve mala, işi toprakla ilgili olan kimse için kazanca işarettir.”

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (2)

İhya'ya göre rüyada çamur yemek, mal biriktirmeye delalet eder. Çamurla evini sıvadığını görmek, salih kul olmaya; Kabe duvarını sıvamak ise hacca gitmeye işaret eder. Peygamberimizin (s.a.v.) kabrini çamurla sıvadığını görmek, O'nu ziyaret etmeye ve haccetmeye; cami sıvamak ise İslamiyet'e hizmetle şeref kazanmaya delalet eder.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (11)

Diyanet'e Göre Rüyada Çamur Görmek

Diyanet'e göre, rüyada çamur görmek genellikle hastalık, acı haber ve üzüntü ile yorumlanır. Kırmızı çamur görmek bir yolculuğa çıkılacağını; sarı çamur görmek ise hastalığa yakalanacağınıza veya acı bir haber alacağınıza işaret eder.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (1)

Siyah çamur görmek keder ve üzüntüye delalet ederken, beyaz çamur menfaat elde etmeye işaret eder. Çamur içinde yüzmek kötülük veya kedere; elbisede çamur görmek ise keder ve sıkıntıya maruz kalmaya işarettir. Çamur içinden çıkmak ise keder, hastalık ve sıkıntılardan kurtulmaya delalet eder.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (10)

Nablusi'ye Göre Rüyada Çamur Görmek

Nablusi'ye göre, rüyada çamur görmek hastalık ve zilletle yorumlanır. Çamurla bina yapmak, din ve imana işaret eder. Kuru çamur ise mal parçasıdır.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (3)

“Rüyada Resulullah'ın kabrini çamurla sıvadığını gören kimse, hacca gider.”

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (5)

Yaş çamurla evini sıvadığını gören kimse salih bir adamdır. Çamur yemek, mal biriktirmeye işaret ederken, bina için yapılan çamur rızık ve faydadır. Çamura girdiğini ve üzerine çamur sürdüğünü gören kimse hasta ve perişan olur.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (4)

Katı ve kuru çamur, para cinsinden olan maldır; yaş çamur ise durumun düzelmesine işaret eder. Pişmiş çamur yemek, gıybet ve iftira ile yorumlanır. Hasta için çamur görmek, ölüme delalet eder.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (9)

Seyyid Süleyman'a Göre Rüyada Çamur Görmek

İbn-i Şirin'e göre, rüyada yağmur suyundan yahut su yolundan hasıl olan çamur görmek, üzüntü ve sıkıntıdır. Bir rivayete göre ise günah işlemektir.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (6)

Bir gölde, nehirde çamura battığını görmek, hükümetten zarar görmeye işaret eder. Bazı tabirciler, çamura batmayı dünya işleriyle çok meşgul olmak şeklinde ifade etmişlerdir.

Genc Gazete Canur Toprak Ruyada Camur (8)

Özetle, rüyada çamur görmek, olumlu ve olumsuz birçok anlam taşır. Rüyanın detaylarına ve rüyayı gören kişinin durumuna göre değişen bu tabirler, İslam alimlerinin farklı yorumlarına dayanmaktadır. 

Kaynak: Haber Merkezi